Elúszni látszik az Eb, megint megalázták a magyar válogatott játékosát





Hiába az edzőváltás, Németh András játékpercei továbbra sem emelkedtek a Hamburgban. Ha mindez pedig nem lenne elég, úgy néz ki, hogy a formációváltás ellenére sem kerül be a kezdőcsapatba, minden bizonnyal ugrik a nyári Európa-bajnoksága.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.03.09.
Hamburg Európa-bajnokság Németh András Marco Rossi magyar labdarúgó-válogatott

Németh András tavaly januárban a több játéklehetőség reményében a belga élvonalbeli Genktől a német másodosztályban szereplő Hamburghoz igazolt. Ott rögtön csereként beállva több gólt is szerzett tavasszal, mindenki bizakodva várta, mire lesz képes a fiatal támadó az első teljes szezonjában.

Hamburger SV - SV Elversberg
Németh Andrásnak nem akar kijönni a lépés Hamburgban Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Németh azonban augusztustól sem tudott bekerülni a kezdőcsapatba, és egyszerűen képtelen rendszeres játéklehetőséghez jutni, ami nagyrészt amiatt van, hogy posztriválisa, a rutinos Robert Glatzel már 16 bajnoki találatnál jár, ezzel vezeti a góllövőlistát. A négyszeres magyar válogatott csatár néhány hete kapott egy új lehetőséget, ugyanis a Hamburg edzőt váltott, Steffen Baumgart lett az új szakember.

Ezzel azonban szintén nem nőttek Németh játékpercei, sőt, Baumgart rögtön egy hatalmasat rúgott bele a 21 éves támadóba. Az Osnabrück elleni vereséget követően az Abendblatt szerint a vezetőedző innentől a kétcsatáros felállást favorizálja. Annak ellenére, hogy Glatzel mellett technikailag csak Németh a klasszikus center a klubnál, Baumgart mégsem neki, hanem az elsősorban szélsőként bevethető Ransford Königsdörffernek szavazna bizalmat, szemlézte az Abendblatt írását a Csakfoci.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya korábban elárulta, hogy amennyiben Németh nem fog rendszeresen játszani, abban az esetben nem fogja kivinni őt a nyári Európa-bajnokságra és szerinte csapatot kéne váltania. Németh végül maradt, de a helyzet nem javult, 24 tétmérkőzésen mindössze egy gólpassza van az idei szezonban. A 24 találkozó pedig csak látszatra néz ki tűrhetően, ezalatt csupán átlagosan 20 perc jut neki összecsapásonként.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás