Repült az edző, óriási lehetőség előtt áll Marco Rossi támadója





Múlt héten ismét vereséget szenvedett hazai pályán a német másodosztályban szereplő Hamburg. A vezetőség ezt követően kirúgta Tim Walter vezetőedzőt, ami Németh Andrásnak óriási lehetőséget kínál.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.02.14.
Módosítva: 2024.02.14.
Hamburg Európa-bajnokság Németh András játék Marco Rossi

Tim Walter 2021 nyarán vette át a Hamburg irányítását, az eddigi két szezonjában egyaránt a harmadik helyen végzett a német másodosztályban, viszont mindkét rájátszását elvesztette az élvonalért. Jelenleg szintén a harmadik pozícióban áll a Bundesliga 2-ben, de az elmúlt két hazai találkozóját elvesztette, ráadásul nyolc gólt kapott ez idő alatt, a vezetőség pedig ezután menesztette Waltert.

firo: 01/20/2024, football, soccer, 2nd league, 2nd Bundesliga, season 2023/2024, FC Schalke 04 - HSV Hamburg Hamburg, HSV Hamburg Hamburg Hamburg Hamburg, Hamburg
Németh András új esélyt kap a Hamburgnál a vezetőedző, Tim Walter távozása után – Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A Hannover 96 elleni csalódást keltő hazai vereség után helyzetelemzést végeztünk, és arra a döntésre jutottunk, hogy változtatnunk kell, nehogy veszélybe sodorjuk a szezonra kitűzött céljainkat

– fogalmazott a klub honlapján Jonas Boldt, a Hamburg SV sportigazgatója, aki személyesen tájékoztatta a játékosokat a meghozott döntésről a hétfő reggeli edzésen.

A Hamburg magyar futballistája, Németh András 2023 januárjában, a Genktől került a német együtteshez. Tavasszal nem kapott sok játéklehetőséget, mindössze 126 perc jutott neki, de így is két gólt szerzett. Idén viszont adós maradt a góllal, és a legtöbbször csak a mérkőzések hajrájában kapott lehetőséget Waltertől. A bajnokságban 14 gólos Robert Glatzel kirobbanthatatlan a kezdőcsapatból, mellette szinte semmi esélye nem volt Némethnek.

A négyszeres magyar válogatott támadó most viszont új esélyt kaphat, az edzőváltás miatt bizakodhat abban, hogy a jövőben több játéklehetőséget kaphat. Némethnek egészen kiváló képességei vannak, amit az U21-es válogatottban már többször megmutatott, klubszinten viszont sem a Genknél, sem a Hamburgnál nem jut sok szerephez, nem véletlenül fenyegette meg még korábban Marco Rossi szövetségi kapitány.

Őszintén megmondtam neki: mennie kell a Hamburgból. Ha kijutunk az Európa-bajnokságra és meghívót szeretne, folyamatosan játszania kell a klubcsapatában. Mindegy, hogy Németországban vagy máshol, de játszania kell

– nyilatkozta Marco Rossi még tavaly novemberben Némethről. Az Eb-kijutás sikerült, a hamburgi edzőváltással pedig a magyar csatár több lehetőséget kaphat, ami a magyar válogatott kapcsán is sokat jelenthet neki. Egyelőre az eddig hamburgi másodedző irányítja a BEK-győztes német klubot.

 





 





Ezeket olvastad már?
Lecsúszott a felső, megmutatta óriási melleit a szexi modell

Lecsúszott a felső, megmutatta óriási melleit a szexi modell

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás