RETRO RÁDIÓ

„Anyagilag megalapozhatják a jövőjüket a magyar játékosok az Eb-n”

A magyar labdarúgó-válogatott Németországgal, Skóciával és Svájccal került egy csoportba a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokságon.Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.12.03.
Módosítva: 2023.12.03.
labdarúgó Eb magyar válogatott vélemények sorsolás

Juhász István, az 1972-es Eb-n negyedik helyezett válogatottunk tagja, olimpiai bajnokunk a Metropolnak elmondta, úgy véli, izgalmas csoportba kerültünk.

A magyar válogatott az utolsó, Montenegró elleni csoportmeccse (3-1) előtt
Fotó: Micheller Szilvia / mlsz.hu

Furcsa egy csoport, amelyikben lehetünk elsők, de utolsók is.

„A németek jelenleg feledhető formában vannak, de van fél évük az építkezésre. A svájci válogatott hol ilyen, hol olyan arcát mutatja, míg Skócia talán a legkönnyebben vehető akadály. Annak idején, 1972-ben mi a 4. helyért a szervezőktől egy Cornavin-karórát kaptunk, amit – mivel méltánytalannak éreztem – azonnal odaadtam egy szurkolónak. Ha Dibusz Dénesék négy közé jutnak, anyagi értelemben egész életükre megalapozzák a jövőjüket” mondta Juhász.

Csank János korábbi szövetségi kapitányunk szerint ebben a csoportban bármi elképzelhető, és senkit se tévesszen meg a Nationalelf gyengébb formája. 

„Svájc ellen magam is dirigáltam az 1997-es vb-selejtezőkön. Idegenben kikaptunk 1-0-ra, míg az itthoni meccsen 1-1-re zártunk, és a svájciak semmi meglepővel nem álltak elő. Remélem, tartják ezt az utóbbi jó szokásukat. Szoboszlai Dominik jó formája továbbjutást eredményezhet, viszont mindhárom találkozón kevés lesz a közepes csapatteljesítmény.

Csank kiemelte, jó volna, ha az Eb-ig egyetlen válogatott sem váltana klubot, mert az formahanyatláshoz vezethet. Ez alól csak Szalai Attila a kivétel, akinek minél előbb váltania kellene, hiszen csak kispados a Hoffenheimben.

Torghelle Sándor egykori 42-szeres válogatott támadónk:

„Lehetett volna nehezebb csoport, de könnyebb is. A németeknek sokat jelenthet a hazai környezet, ez nagy előny. Svájc ütőképes gárda, míg Skóciáról köztudott, hogy rengeteg futással, óriási akaraterővel operál. Sikerünkhöz, továbbjutásunkhoz az is kellene, hogy több hatékony csatárunk legyen. Jelenleg Varga Barnabás, Ádám Martin és Németh András áll a szakvezetés rendelkezésére, de ennél azért több befejező játékos kellene az Eb-keretben.”

 

Ezeket olvastad már?
Megnyugodhat a Liverpool, Szoboszlaiék Klopp után is biztos kezekben lesznek

Megnyugodhat a Liverpool, Szoboszlaiék Klopp után is biztos kezekben lesznek

Sorscsapás érte Haalandot, gyászol a Manchester City csillaga

Sorscsapás érte Haalandot, gyászol a Manchester City csillaga

„Az nem fér bele” – Szigorú üzenetet küldött a Fradi kapusa

„Az nem fér bele” – Szigorú üzenetet küldött a Fradi kapusa

Milliárdokat bukik Mbappé a Real Madridnál

Milliárdokat bukik Mbappé a Real Madridnál

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás