Dibusz nem tágít, bátor célt tűzött ki a Fradinál





A Ferencváros kedden este a feröeri KÍ Klaksvík ellen lép pályára a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében. Dibusz Dénes elmondta, a cél, hogy a magyar rekordbajnok bejusson a csoportkörbe.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.07.10.
Dibusz Dénes Feröer-sziget KÍ Klaksvík Fradi

Vasárnap megérkezett a Ferencváros a Feröer-szigetekre, ahol kedden este, magyar idő szerint 20.45-től (tv: M4 Sport) a KÍ Klaksvík ellen játszik a labdarúgó Bajnokok Ligája első selejtezőkörében. Az Origo a helyszínről követi az eseményeket, a magyar rekordbajnok kapusát, Dibusz Dénest pedig sikerült is megszólaltatni.

Dibusz Dénes nagy fölénnyel nyert közönségdíjat a Fradinál
Dibusz Dénes a BL csoportköréig menetelne a Fradival Fotó: Nemzeti Sport

Jó időjárási körülmények között landoltunk. Többen tartottak ettől, hogy rossz időben necces lesz az érkezés, szerencsére most minden rendben volt

 – újságolta el Dibusz Dénes, aki ezután a feröeri összecsapásról is mesélt. „Most még (vasárnap) nincs meg az az igazi meccsláz, így, hogy két nappal előtte jöttünk. Hétfőn, amikor megyünk ki a mérkőzés helyszínére edzeni, akkor a teljes fókusz már a találkozón lesz, és az ember ilyenkor már így készül, mintha az összecsapás előtti bemelegítésen venne részt.”

A céljainkat ismerve szeretnénk a Bajnokok Ligája csoportkörébe bejutni, ennek fényében készülünk. A keddi 90 perc már egy kőkemény csata, ezek a nyári selejtezők meghatározzák az egész évét a csapatnak.

Dibusz rendkívül intenzív idényt tudhat maga mögött, 44 tétmérkőzésen védett a Fradiban, emellett pedig a válogatottban is első számú kapussá lépett elő Gulácsi Péter sérülése miatt, június 20-án még Litvánia ellen védte a kaput Európa-bajnoki selejtezőn. Pihenni így nem volt igazán ideje a 32 éves hálóőrnek. 

„Ötnapos szünet volt a válogatott meccsek után, ezt próbáltam a családommal tölteni, néhány napra elutaztunk. Ez egy ilyen tartalmas szezon után nem sok mindenre elegendő, de az elmúlt években ehhez már hozzá tudtam szokni. Szinte egyik szezonból a másikba lépünk át.”

A BL-párharc visszavágóját július 19-én (jövő szerdán) rendezik a Groupama Arénában.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás