Bodrogi Gyula bácsi bemutatkozik a Fradiban, mezt is kapott – Fotó





Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Ferencvárosi Torna Club (FTC) és a Nemzeti Színház: ennek első lépéseként Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, a Nemzeti Színház művésze végzi majd el a kezdőrúgást július 19-én a Groupama Arénában, a feröeri KÍ Klaksvík elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőn.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.07.06.
Módosítva: 2023.07.06.
Fradi bodrogi gyula Nemzeti Színház együttműködés

Az együttműködést Kubatov Gábor, az FTC elnöke jelentette be a klub és a színház csütörtöki közös sajtótájékoztatóján. A sportvezető kiemelte: a sport a kultúra része, és mindkettő olyan értékekkel bír, amelyek minden időben meghatározóak a társadalom számára. „A színház és a labdarúgó-mérkőzés is közösségi élményt nyújt a nézőknek, erőt és büszkeséget ad nekik, valamint a nemzeti identitást is formálja” – fűzte hozzá a zöld-fehér egyesület első embere. Elmondta, az ország jövője szempontjából kiemelten fontosnak tartják, hogy az értékek megőrzése mind a színház világában, mind a sportban egyre hangsúlyosabban legyen jelen. „Ez az együttműködés fontos lépés, hogy megvalósítsuk közös céljainkat” – jelentette ki Kubatov Gábor.

Kubatov Gábor Fradi-mezt ajándékozott Bodrogi Gyulának Fotó: Török Attila

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház Nonprofit Zrt. vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy a művészet és a sport is ünnepi alkalmakat teremt az emberek életében. Hozzátette: a színház hősöket ábrázol, a focipályán pedig olyan hősök születnek, akikkel szintén lehet azonosulni. A teátrum vezetője, aki kárpátaljai magyarként annak idején néhány hónapot a Dinamo Kijev akadémiáján is eltöltött, emlékeztetett rá: az Egri csillagokban Dobó kapitány harcra hívja, buzdítja katonáit és hasonlót él meg a néző, amikor a mérkőzések előtt látja a Fradi játékosait összekapaszkodni.

Vidnyánszky szerint mindkét világ arról szól, hogy büszkévé tegye az embert arra, hogy magyar. 

A Nemzeti Színház és a Fradi is segít abban, hogy minél több jó kedélyt sugárzó embert láthassunk, és érezzük az összetartozásunkat, sorsközösségünket

– fogalmazott. A BL-selejtező kezdőrúgására készülő Bodrogi Gyula bevallotta: 12 éves kora óta, vagyis 77 éve a Fradi és a magyar válogatott nagy szurkolója. Annak idején a Teleki téren együtt focizott Kocsis Sándorral, aki később a példaképe lett, ő maga pedig a MATEOSZ játékosaként együtt edzhetett Grosics Gyulával, az Aranycsapat kapusával. Mint elmondta, nagyon büszke arra, hogy kezdőrúgó lehet a BL-találkozón és már nagyon készül az eseményre.

Bodrogi Gyula július 19-én BL-selejtezőben végez el kezdőrúgást a Fradinál Fotó: Török Attila

Mint elhangzott, a megállapodás alapján a Nemzeti Színház a többi között kulturális programokkal működik közre az FTC rendezvényein, így például augusztus végén, a klub népligeti bázisán megrendezendő családi napon. A teátrum a ferencvárosi szurkolóknak és az egyesület játékosainak is betekintést nyújt a színház kulisszái mögé és elősegíti elköteleződésüket a színházi kultúra iránt. Az FTC a hazai mérkőzések tematikus napjain lehetőséget biztosít a teátrumnak az előadásai népszerűsítésére.

A megállapodás aláírása után a klub névre szóló Fradi-mezzel ajándékozta meg Vidnyánszky Attilát, Bodrogi Gyulát, valamint Rátóti Zoltánt, a Nemzeti Színház Nonprofit Zrt. stratégiai igazgatóját.





 





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás