„Meglepjük a Fradit, ha lebecsül minket” – üzent a feröeri csapat magyar kapusedzője a BL-meccs előtt





Aligha vár könnyed menet a Ferencvárosra a Bajnokok Ligája-selejtező első meccsén a KÍ Klaksvík. A feröeri csapatnál dolgozik Turi Géza, a világ legidősebb, 49 éves aktív futballkapusa.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.07.06.
Fradi bl Turi Ferencváros

Július 11-én kedden 20.45 órakor (M4 Sport) játssza első BL-selejtezőjét az FTC, amelyre idegenben telt ház, 2600 néző lesz kíváncsi a Djúpumyra-stadionban. Turi Géza, a 2002-ben ZTE-vel bajnoki címet szerzett kapus a Metropolnak elmondta, a KÍ Klaksvík nem ijed meg a nagyobb nevű ellenfelétől. A feröeri együttes kapusedzője a Metropolnak elmondta, a jövő keddi hazai meccsen az ötezres városban meglephetik a Fradit, ha az lebecsüli a riválisát.

Ferencváros
Fotó: Kovács Péter

„Remélem, a norvég kapusunk, Markus Pettersen keddig felépül, de sajnos a gólerős támadónk, Páll Klettskard is sérült volt – újságolta a 49 éves Turi, akinek leánya, Fanni (18), illetve 21 esztendős fia, ifjabb Géza szintén futballozik. – Az elefántcsontparti Luc Kassi, illetve Jakup Andreason szintén képzett futballisták, kettejük közül Kassi szervezi a csapatjátékot.”

A KÍ norvég trénere, Magne Hoseth kijelentette, habár nem ők az esélyesek, nem adják könnyen magukat. A Klaksvík városának önkormányzatánál a vízgazdálkodásért felelős Turi az interneten gyűjti a híreket a magyar bajnokról. Tudnak a számos új FTC-légiósról, de nála a megbízhatóság példaképe, egyszersmind kedvence futballistája Dibusz Dénes kapus.

A Ferencvárosnak szokatlan lehet a keddi játéktér, ugyanis műfüves pályán rendezik a BL-meccset.

„Játékterünk műfüves, amire Botka Endrééknek fel kell készülniük. A labda lassabban gurul, mint a természetes gyepen.”

Turi hozzátette, a Fradi tényleg nem veheti félvállról a feröeri együttest, amely a 2021–2022-es BL-selejtezőben idegenben 3-0-ra kikapott a norvég Bodö Glimttől, de a visszavágón 3-1-re nyert. Az utóbbi meccset azóta is emlegetik. 

„Ha odahaza döntetlent harcolunk ki, a július 19-i budapesti visszavágón bármi megeshet. Emlékszem, egy éve a Fradit a magyar fővárosban búcsúztatta az azeri Qarabag... Kérdés, egy-két fiatalabb játékosunk megijed-e a Groupama Arénától, elvégre 17 ezer drukker előtt még sohasem játszottak” – tette hozzá Turi. 





 





Ezeket olvastad már?
Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Évek óta gyötri a fájdalom: súlyos árat fizetett sikereiért a síkirálynő

Évek óta gyötri a fájdalom: súlyos árat fizetett sikereiért a síkirálynő

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás