Megérték a bravúrok, komoly milliárdokat kaszál a Fradi

Bár kiesett a Ferencváros a Leverkusen ellen az Európa-liga nyolcaddöntőjében, anyagilag rendkívül jól járt, a sikeres szereplésnek pedig hosszú távra nézve is pozitív hatása van.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.03.17.
labdarúgás Fradi Európa Liga

Ziccerig és kapufáig ugyan eljutott a Ferencváros a Leverkusen ellen a Puskás Arénában, végül azonban 2-0-s vereséget szenvedett az Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágóján, így a legjobb 16 között búcsúzott az európai kupasorozattól. Azonban így is sikerült kihozni a maximumot, ráadásul anyagi szempontból is sokat hozott a konyhára a sok siker.

A sikeres európai kupaszereplés az anyagiakban is megmutatkozik a Fradinál Fotó: Szabolcs László / Ripost

A Magyar Nemzet kiszámolta, hogy mekkora bevételre tett szert a magyar rekordbajnok. Az idei kupaszereplésével összesen 8,03 millió eurót (3,1 milliárd forint) keresett. A magyar rekordbajnok 3,63 milliót kapott az El-főtábla eléréséért, 2,1 milliót a csoportban szerzett pontokért, 1,1 milliót a csoportelsőségért és 1,2 milliót a nyolcaddöntőbe jutásért. Ezen felül további 924 ezer euró (370 millió forint) is befolyt a klub kasszájába, ezt az elmúlt tíz év nemzetközi porondon való részvételeinek köszönheti a magyar sztárcsapat. A mostani nyolcaddöntő azt is jelenti, hogy ez a szám jövőre még magasabb lesz.

Az eredmények mellett pedig a jegybevételre és a tévés közvetítésekből befolyt jogdíjakra is támaszkodhat a Fradi. Összesen nyolc hazai európai kupameccse volt idén a Fradinak, a legutolsó ráadásul a Puskás Arénában, ami végül nyereséges lett, miután több mint 50 ezer szurkoló buzdította a csapatot a helyszínen.

A rekordbevételi idényt a 2020–21-es szezon tartja, amikor a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt a klub, Hajnal Tamás sportigazgató emiatt is tűzte ki célul, hogy a következő szezonban újra a BL-csoportkörben szeretné látni a csapatot.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás