Az egész angol sajtó felháborodott Szoboszlai Dominik miatt: brutális botrány a meccs előtt





Dominik is reagált a sértéssel kapcsolatban.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.11.26.
Módosítva: 2023.11.26.
Szoboszlai Dominik Anglia Manchester City sztárfocista

Szoboszlai Dominik a mi fiunk. Magyarországon született, itt tanult meg focizni, és sosem szalasztja el, hogy elmondja, mennyire büszke a származására. Hosszú ideje nem volt már olyan kiváló focistánk, mint Dominik, és különösen örvendetes, hogy a magyar gyerekeknek végre nem külföldi sztárok a kedvenceik, hanem a magyarok. A világ szeme most a magyar csapaton, csoportelsőként jutottunk ugyanis ki egyenes ágon a nyáron megrendezendő Eb-re, Dominik azonban más pályán is bizonyít. 

Szoboszlai Dominik Football: Euro 2024, qualifying - 1st round day 10: Group G Hungary v Montenegro
Sok kisgyerek kedvence lett a magyar sztárfocista / Fotó: AFP

Ahogyan azt a Metropol is megírta, tegnap hatalmas derbi volt Angliában: Szoboszlaiék a Manchester Cityvel csaptak össze. Az esélyeknek megfelelően a 27. percben a Manchester City szerezte meg a vezetést: Szoboszlai Dominikot egykori salzburgi jóbarátja, Erling Haaland szomorította, a kiváló csatár 15 méterről a bal alsóba gurított. Ez történelmi pillanat volt: A norvég csatárnak ez volt az 50. gólja a Premier League-ben, ilyen kevés meccsen (48) még senki sem érte el ezt a gólszámot a liga történetében.

A 73. percben Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere lecserélte Szoboszlait, a 80. percben pedig egyenlített a vendégcsapat, Alexander-Arnold 16 méterről pontos lövést eresztett meg, és a labda a jobb alsóban kötött ki (1-1).

Botrány a meccs előtt

Azonban már a meccs előtt botrány tört ki, ami bejárta az egész angol sajtót. Pep Guardiola arról beszélt a nyilvánosság előtt, hogy kiktől kell a leginkább tartani. A spanyol mester ki szerette volna emelni Szoboszlai nevét, sajnos azonban gondot okozott neki a magyar név, és nem is tudta kiejteni. Helyette Szvolaziként emlegette. 

Ezen persze mindenki jót derült, még Dominik is. Rögtön reagált is rá: az Instagram-oldalán négy nevetős fejet válaszolt a nyelvbotlásra. Most pedig az egész angol sajtó azon csámcsog, hogy a mi 23 éves, szemtelenül fiatal focistánk kinevette az 52 éves mestert. 





 





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás