Szoboszlai hisztis ligába érkezett, itt a bizonyíték





Furcsa statisztika érkezett az angol élvonalban szereplő futballistákról. 12 forduló után a játékvezetők már 61 alkalommal mutattak fel reklamálásért sárga lapot, Szoboszlai Dominik egy igencsak hisztis ligába érkezett.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2023.11.23.
Módosítva: 2023.11.23.
Szoboszlai Liverpool angol élvonal reklamálás figyelmeztetés

Hosszú évek óta komoly problémát okoz a futballban a játékosok folyamatos reklamálása a játékvezetőknél. Az angol élvonal idén egy újdonságot próbált ki és mostantól minden eddiginél szigorúbban bünteti a vitatkozókat. Ennek pedig meg is lett az eredménye.

Szoboszlai Dominik
Szinte folyamatosan reklamálnak a játékosok az angol élvonalban Fotó: AFP

A Daily Mail Sport „It’s All Kicking Off” podcastjében két alsóbb ligákban tevékenykedő tisztviselő volt a vendég, akik megdöbbentő dolgokat meséltek. A két 25 éves férfit komoly atrocitások érték, az egyiket késsel fenyegették meg, míg a másik állkapocstörést szenvedett.

A beszélgetésben elhangzott, idén az angol élvonalban már 61 lapot osztottak ki a játékvezetők reklamálás miatt, és még csak 12 forduló telt el. A listát a Fulham vezeti 11 sárga lappal, a dobogóra a Newcastle United és a Tottenham fér fel (8-8 lap). Pozitív példáként lehet említeni a Manchester Cityt és az Evertont, mindkét együttes csupán egy-egy lapot kapott a pörölés miatt.

Szoboszlai Dominik tehát egy igencsak hisztis bajnokságba érkezett, szerencséjére azonban ez egyelőre sem őt, sem pedig csapatát, a Liverpoolt nem billenti ki a nyugalmából. A Liverpool játékosai négy alkalommal kaptak figyelmeztetést a reklamálás végett, Szoboszlainak pedig 1056 perc játék alatt csupán egy sárgája van, ezt a Brighton ellen szerezte egy második félidei szabálytalanság miatt.

Ami az egyéni listát illeti, a 42-szeres brazil válogatott Lucas Paquetát (West Ham United), Nicolas Jacksont (Chelsea), és Sean Longstaffot (Newcastle) büntették a legtöbbet reklamálásért.

Szoboszlaira óriási rangadó vár a hétvégén: a Liverpool szombaton kora délután (13.30, tv: Spíler 1) a listavezető Manchester City otthonába utazik.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás