„Ha játszani akarsz, keményen kell dolgoznod” – Szoboszlai Dominik súlyos üzenetet kapott





Szoboszlai Dominik érezte, hogy sokak szerint túl nagy fába vágta a fejszéjét a Liverpoollal. Jürgen Klopp régi ismerősként fogadta, és sokat segített neki.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2023.11.10.
Módosítva: 2023.11.10.
Szoboszlai Dominik Jürgen Klopp liverpool motiváció

Mindenkit meglepett Szoboszlai Dominik azzal, hogy nyáron új csapatba, új bajnokságba, új országba érkezve azonnal beilleszkedett a Liverpoolba, sőt az angol sztárklub legjobbjai közé sorolják. A magyar labdarúgó-válogatott 23 éves csapatkapitánya elárulta, ez ügyben milyen sokat köszönhet Jürgen Klopp vezetőedzőnek.

Klopp nem győz ámulni Szoboszlai képességein
Klopp remek érzékkel oldotta a feszültséget Szoboszlaiban a magyar középpályás érkezésekor – Fotó: Instagram/liverpoolfc

Szoboszlai a gyors beilleszkedésével olyan klublegendák elismerését is kiváltotta, mint például az aranylabdás Michael Owen, illetve John Barnes. A Liverpool-szurkolók új magyar kedvence ezzel kapcsolatban elmesélte, hogyan zajlott az első napja a Vörösöknél, és hogy kezdésként milyen kemény üzenettel nyitott neki Klopp:

– Az első napon behívott az irodájába, és azt mondta: „Nézd, mi tudjuk, milyen játékos vagy, tudjuk, mire vagy képes. Nem kell rögtön az első napodtól megmutatnod, mert ismerünk, csak jól beilleszkedni a csapatba. Szóval légy felszabadult, tedd a dolgod, és a többi jönni fog. De dolgozz keményen, mert ha játszani akarsz, keményen kell dolgoznod – idézte a Liverpool Echo az első találkozásukra visszaemlékező Szoboszlai Dominikot.

Mármint már Liverpool-játékosként, hiszen korábban ellenfélként is összefutottak már. 

Szoboszlai a Salzburg, majd a Lipcse játékosaként is szerepelt a Klopp-csapat ellen, és bár akkoriban csak felületesen váltottak néhány mondatot, most úgy érezte, régi ismerősök a sztáredzővel, aki szerinte „igazán egyedi fickó”.

– A külvilágból úgy éreztem, oké, itt jön egy magyar srác a Premier League-be, nem fog játszani, túl nagy lépés ez neki. De az ilyesmi csak még jobban motivált. Arra gondoltam: nem, majd én megmutatom! És az első naptól minden meccsen játszani akartam, mindig végig a 90 percet, gólokat lőni, gólpasszokat adni, trófeákat szerezni és mindent megtenni a klubért. Az első naptól fogva erre törekszem – adott betekintést Szoboszlai Dominik a lelkivilágába.





 





Ezeket olvastad már?
A szurkolókkal ünnepeltek a magyar hokisok a nagy siker után - Videó

A szurkolókkal ünnepeltek a magyar hokisok a nagy siker után - Videó

Az erkélyen tartott sztriptízt a világ legszexibb időjósa

Az erkélyen tartott sztriptízt a világ legszexibb időjósa

Ébredés után, az ágyából posztolt angyali szelfit a világ legszexibb sportolónője

Ébredés után, az ágyából posztolt angyali szelfit a világ legszexibb sportolónője

Hajdú B. István elmondta, így juthat BL-be a Fradi

Hajdú B. István elmondta, így juthat BL-be a Fradi

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás