„Szoboszlai bement az öltözőbe, és...” – elképesztő sztorit mesélt az aranylabdás liverpooli legenda





Nem győzi dicsérni Szoboszlai Dominikot a hajdani Liverpool-sztár, Michael Owen. Rajong a magyar futballistáért az aranylabdás előd.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.11.08.
Szoboszlai Dominik Jürgen Klopp aranylabda michael owen liverpool

Nyáron sokan kétkedve fogadták a hírt Angliában, hogy a Liverpool 70 millió euróért (26,5 milliárd forint) vásárolt ki lipcsei szerződéséből egy magyar középpályást, Szoboszlai Dominikot. A 23 éves labdarúgó azóta olyan meggyőző teljesítményt tesz le az asztalra hétről hétre, hogy már főnyereménynek tartják. A leglelkesebb dicsérői közé tartozik Michael Owen.

Klopp nem győz ámulni Szoboszlai képességein
Klopp is mesélt Owennek a pazar Szoboszlai-rajt hátteréről Fotó: Instagram/liverpoolfc

2001 aranylabdása egyszer már kifejtette, milyen jó véleménnyel van az angol sztárklub új közönségkedvencéről, de most rátett még egy (-két) lapáttal. Az első öltözői sztorit is megosztotta:

Bizonyos fokú arroganciának, az önbizalom egy formájának meg kell lennie benned ahhoz, hogy bármilyen munkát igazán magas szinten végezz el. Egy dolog rendelkezni ezekkel a tulajdonságokkal, és egy másik, hogy miként adod ezt át másoknak. Szerintem ő jó, megnyugtató hatással van a többiekre. Magabiztos személyiség. Beszéltem róla Jürgen Klopp-pal (a Liverpool német vezetőedzője – a szerző), és ő elmondta: „egyenesen bement az öltözőbe és a társai azonnal megkedvelték” 

– mesélte Owen a remek Szoboszlai-rajt egyik legfontosabb okáról.

Nem akárki dicséri Szoboszlait

Michael Owen 1996-tól 2004-ig szerepelt nevelőegyesülete felnőttcsapatában. A Liverpoollal hat trófeát nyert, és 216 meccsen 118 gólt szerzett. Később játszott a Real Madridban, majd a Newcastle-ben és a Manchester Unitedben, végül tíz éve a Stoke Cityből vonult vissza. 89-szeres angol válogatott, 2001-ben Aranylabdával díjazták.

A 43 éves szakkommentátor ezt követően a középpályás egyéni képességeiről is áradozott.

Szerintem hihetetlenül jól kezdte a liverpooli karrierjét. Hosszú az út, de eddig félelmetesen jó a rajtja. 

Több helyzetet alakított ki a Liverpool mezében, mint bárki más előtte, és ami azonnal lenyűgözött, hogy mennyire kétlábas. Tud futni. Passzolni. Tud lőni. Tud gólokat szerezni és gólpasszokat adni. Már ebben a szezonban is igazi erőssége a Liverpoolnak, és mindig csak jobb és jobb játékos lesz. Bejátssza a pályát. Nem fél a védekező feladataitól. Egy igazán sokoldalú játékos. Az is bámulatos, ahogy visszaszerzi a labdát. Teljesen lenyűgözött! – áradozott Michael Owen.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás