Csúnyán belekötöttek Szoboszlaiba, itt a csattanós válasz





Húszéves rekordot döntött Szoboszlai Dominik a Liverpoolban, még Mohamed Szalah sem érhet a nyomába. Nem csak a vasárnapi gólpasszairól van szó.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.10.31.
Szoboszlai Dominik gólpassz Mohamed Szalah liverpool Manchester United

Első és második gólpasszát is kiosztotta az angol Premier League-ben Szoboszlai Dominik, aki vasárnap a meccs legjobbjaként segítette 3-0-s győzelemhez a Liverpoolt a Nottingham Forest ellen. Addig, az első kilenc fordulóban „csak” egy góllal (az Aston Villa ellen) és pazar mezőnyjátékkal tűnt ki a világ legerősebb focibajnokságának élcsapatából. Ezt tették szóvá kajánul az örök rivális Manchester United hívei, amikor gúnyosan felvetették: a keretük ötödik számú belső védője, az elvétve játszó 35 éves Johnny Evans is adott már gólpasszt, míg az „agyonsztárolt” magyar középpályás egyet sem. Ehhez képest egy statisztikából kiderült: Szoboszlai már a hétvégi remeklése előtt olyat tett, amire 20 éve senki sem volt képes a Vörösöknél!

Szoboszlai Dominik (balra) már a hétvégi gólpasszai előtt is Jürgen Klopp vezetőedző egyik legjobbja volt a Liverpoolban
Szoboszlai Dominik (balra) már a hétvégi gólpasszai előtt is Jürgen Klopp vezetőedző egyik legjobbja volt a Liverpoolban        Fotó: AFP

A liverpool.com hívta föl a figyelmet elemzésében arra, hogy a bajnoki meccseket kivétel nélkül végigjátszó Szoboszlai Dominik már az első kilenc fordulóban is kimagaslóan sokszor hozta kecsegtető helyzetbe a csapattársait. 

A 21 kulcspasszánál többet (22-t) a Liverpoolban legutóbb Harry Kewell adott 2003-ban. Azóta senki nem ért még ennek a mutatónak: a csatársztárok közül ugyanennyi mérkőzésen Sadio Mané 14, Mohamed Szalah 12, Roberto Firmino pedig 8 ilyennel nyitott a Vörösöknél. Ha pedig – igazságosabban – a Szoboszlaihoz hasonlóan középpályán szereplő elődöket nézzük, még élesebb a kontraszt: Alex Oxlade-Chamberlainnek 7, a mágikus 8-as mezszám előző viselőjének, Naby Keitának pedig csak 3 jött össze.

Más kérdés, és a legkevésbé rajta múlt, hogy Szoboszlai kreativitását a társai sokáig nem tudták gólra váltani. Vasárnap aztán Darwin Núnez törte meg a jeget, majd Szalah góljának köszönhetően már két asszisztnál tart a 23 éves magyar játékmester, aki tavaly éppen ebben a műfajban teljesített világklasszisként az RB Leipzig csapatában. A németeknél a szezonbeli 46 tétmeccsén 10 gól mellett 13 gólpasszig jutott.





 





Ezeket olvastad már?
Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás