Marco Rossi a távozásáról beszélt, majd békében szeretne elválni





Sorrendben harmadszor jutott ki a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságra, ebből kétszer Marco Rossi vezetésével. Ennek ellenére az olasz szakember a távozásáról beszélt.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2023.11.22.
Módosítva: 2023.11.22.
Marco Rossi Európa-bajnokság magyar válogatott

Totális sikert aratott a magyar válogatott 2023-ban. Marco Rossi együttese veretlen maradt ebben az évben, és csoportelsőként jutott ki az Eb-re. A csupa pozitívum ellenére az olasz származású szövetségi kapitány az M4 Sport Góóól!2 című műsorában a saját jövőjéről beszélt.

Marco Rossi is kritikus volt a montenegrói játék láttán
Marco Rossi Fotó: Nemzeti Sport

„Egyszer minden történet véget ér, de ha majd elkerülök innen, akkor mindenképpen békében szeretnék elválni a szövetség elnökétől, Csányi Sándortól és a magyar szurkolóktól is” fogalmazott Rossi.

Rossi arról is beszélt, hogy milyen sokat változott az elmúlt években. Elsősorban abban, ahogy a játékosokhoz viszonyul, szól hozzájuk.

„Nagyon tisztelem őket, egységesek vagyunk, mint egy család. Az apjuk is lehetnék, a gyerekeket pedig nevelni kell. Ha hibáznak, jelzem nekik. Például Kerkez Milostól hidegebb fej kellett volna a bulgáriai kiállításakor, de ő kért elnézést tőlem és a társaitól, ami azt jelzi, megértette a hibája súlyosságát” – mondta az 59 éves tréner.

A Liverpool 23 esztendős középpályása, Szoboszlai Dominik kapcsán úgy véli, sokkal érettebb lett a kapitányi karszalagtól, melyet tavaly novemberben vett át. Amióta kijelölték a posztra, jóval több üzenetet váltanak és megosztja vele a gondolatait.

„Különleges játékos, de nem csupán a tehetsége miatt, az ugyanis adottság és nem érdem. Rendkívül sokat dolgozott a gyengeségein, óriási akarat van benne a fejlődésre. Rajta kívül Sallai Roland a legmeghatározóbb a csapatban, de mindketten a többiek szolgálatába állítják a tehetségüket” – mondta Rossi, aki elismerte, októberben a litvániai meccs első félidejében ő maga követte el a legnagyobb taktikai hibát azzal, hogy Szoboszlait hátrébb játszatta. „Minden poszton megállná a helyét, de korábban sose teszteltük ezt, így a hatos szerepére még nem volt felkészülve. A szokott posztján viszont szabadon játszhat, a támadó harmadban alapvetően megadom a szabadságot a játékosaimnak”.

A magyar válogatott öt győzelemmel és három döntetlennel, veretlenül és csoportelsőként jutott ki a jövő évi, németországi Eb-re, így december 2-án a második kalapból várja a hamburgi csoportsorsolást.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás