Milliárdos spórolás, ennyit nyert a Fradi az új átigazolásokon





Három új igazolás (Habib Maiga, Kenan Kodro, Edgar Szevikjan) érkezett a Ferencvároshoz januárban. A 34-szeres magyar bajnok vezetősége jóval a piaci értékük alatt tudta az Üllői útra csábítani a futballistákat.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.02.05.
Ferencváros Habib Maiga Fradi átigazolás pénz

Nem akart sokat változtatni a Ferencváros a keretén, de így is három új játékos (Habib Maiga, Kenan Kodro, Edgar Szevikjan) érkezését jelentette be a téli átigazolási időszakban. Mindhárman minőségi erősítést jelenthetnek a 34-szeres magyar bajnoknál, a vezetőségnek pedig sikerült áron alul az Üllői útra hozniuk Kodroékat.

Habib Maiga, Ferencváros
Habib Maiga rögtön végig játszotta az első tétmérkőzését a Ferencvárosban Fotó: fradi.hu

A mértékadó Transfermarkt szerint a francia élvonalbeli Metztől érkezett Maiga piaci értéke 2 millió euró (763 millió forint), adatuk szerint viszont a Fradi mindössze 400 ezer eurót (152 millió forint) fizetett érte. A 13-szoros elefántcsontparti válogatott védekező középpályás rögtön a kezdőcsapatban kapott helyet első zöld-fehér mezes tétmérkőzésén és végig a pályán volt a Kisvárda elleni 3-1-re megnyert bajnokin.

Kodro az ősszel 11 gólt szerzett a Fehérvár színeiben, ezzel vezeti az NB I góllövőlistáját. A 30 éves futballista értékét 1,5 millió euróra (572 millió forint) taksálja a Transfermarkt, a Fradi viszont 600 ezer eurót (228 millió forint) fizetett a riválisának. A Fehérvár kénytelen volt rábólintani erre az ajánlatra, nyáron ugyanis lejár a bosnyák játékos szerződése és ingyen távozott volna.

Szevikjan átigazolása kiemelt téma volt az orosz médiában is, a 22 éves támadó az élvonalbeli Nyizsnyij Novgorodnál volt házi gólkirály az őszi szezon után, a Fradi pedig minden érdeklődőt megelőzött és letette érte az 1,1 millió eurós (420 millió forint) kivásárlási árat. Remek szezonjának köszönhetően az értéke idén 1,8 millió euróra (687 millió forint) emelkedett, ismételten áron alul tudott igazolni a Fradi.

A három igazolás piaci értéke összesen 5,3 millió euró (2 milliárd forint), a Fradinak viszont sikerült őket 2,1 millió euróért (800 millió forint) szerződtetnie, ezzel 3,2 millió eurót (1,2 milliárd forint) tudott spórolni a 34-szeres magyar bajnok. Kodróék ezen a héten két alkalommal is megmutathatják, hogy mit tudnak új klubjukban, a Fradi február 6-án, kedd este az MTK Budapest (20:00, M4 Sport), február 10-én, szombaton pedig a Debrecen ellen (17:30, M4 Sport) mérkőzik.

 





 





Ezeket olvastad már?
Rettegnek tőlük az ellenfelek, 37 évesen is varázsol az olimpiák magyar hőse

Rettegnek tőlük az ellenfelek, 37 évesen is varázsol az olimpiák magyar hőse

Átlátszó felsőben mutatta meg hatalmas melleit a szégyentelen bombázó

Átlátszó felsőben mutatta meg hatalmas melleit a szégyentelen bombázó

Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik

Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás