Mindenki Szoboszlai csapattársán röhög, bizarr rekordot döntött

A Liverpool elképesztő dominanciával, 4-1-re verte a Chelsea-t az Anfield Roadon. A találkozó még nagyobb kiütéssel zárulhatott volna, de a szerencse nem volt Darwin Núnezzel.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.02.01.
Liverpool Szoboszlai Dominik Darwin Núnez kapufa

Meglepően egyoldalúra sikeredett a Liverpool és a Chelsea rangadója. Az őszi 1-1-es döntetlen után ezúttal egy kiütéses, 4-1-es győzelem született, Jürgen Klopp együttese 28-szor lőtt kapura a Chelsea négy próbálkozásával szemben.

Toulouse FC v Liverpool FC: Group E - UEFA Europa League 2023/24
Darwin Núnez minden bizonnyal megnyerte a „kapufakihívást” Fotó: NurPhoto via AFP

A találkozó harmadik találatát Szoboszlai Dominik szerezte, aki fejjel volt eredményes a második játékrész 20. percében. A 23 éves magyar válogatott középpályás góllal tért vissza a kezdőcsapatba a sérülése után.

Darwin Núnez ugyan kiosztott egy gólpasszt Luis Díaznak, a szerencse azonban igencsak elkerülte szerda este. Az uruguayi csatár jól és veszélyesen játszott, a gól azonban nem akart neki összejönni olyannyira, hogy az összecsapáson négyszer találta el a kapufát. Ez rekord a Premier League történetében, ezzel a teljesítménnyel pedig egy másik bizarr csúcsot is megdöntött, ebben az idényben már hét alkalommal találta el a lécet, erre még senki sem volt képes korábban.

A külföldi szurkolók által „Darwizzynek” becézett 24 éves támadó 2022 nyarán érkezett a Benficától a Liverpoolhoz 85 millió euróért (32 milliárd forint), akkor sokan úgy vélték, ő és Erling Haaland lesznek az angol bajnokság következő kiemelkedő csatárai. A norvég 36 gólt szerzett az első PL-es idényében, Núnez azonban nehezen alkalmazkodott az új környezetéhez, rengeteg ajtó-ablak ziccert puskázott el, és mindössze kilencszer volt eredményes.

Az idei szezonban új erőre kapott, 21 bajnokin hét gólnál és hét gólpassznál tart, emellett volt már hét kapufája, kis szerencsével akár a gólkirályi címért csatázhatna. Núnez azért a mémgyárosok kedvence, mert pillanatokon belül képes egy világklasszis megmozdulásra, majd egy hajmeresztő hibára. Októberben a Toulouse elleni Európa-liga-csoportmérkőzésen már a kapuson is túljutott, de az üres kapunál a kapufát találta el, szerencséjére pont csapattársa, Ryan Gravenberch elé pattant a labda, aki így köszönte szépen a „gólpasszt”.

A leginkább Núnezt leíró gól a novemberi Bournemouth elleni Ligakupa-találata volt. Egy magasan érkező keresztpasszt borzasztóan kezelt le, kisodródott, de ezt követően egy befelé csel után kivételes rúgótechnikával a hosszúba bombázta a labdát.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás