Óriási fordulat, Szoboszlait kritizálta a Liverpool edzője





Lecserélt magyar játékosának is szóltak Jürgen Klopp szavai. A lehozatala után támadt föl és fordított, sőt a Premier League tabellájának élére ugrott a Liverpool.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.12.10.
Szoboszlai Dominik Jürgen Klopp Premier League liverpool kritika

Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool a hajrában 0-1-ről fordítva 2-1-re legyőzte idegenben a Crystal Palace-t az angol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának szombati nyitómérkőzésén. A meccs javarészben gyenge produkcióról nem kertelt Jürgen Klopp vezetőedző, aki a 74. percben lecserélte Szoboszlait és a csatár Darwin Núnezt is. 

Szoboszlai szerdán még csillogott, ezúttal haloványabb volt
Szoboszlai szerdán még csillogott és gól is lőtt a Liverpoolban, ezúttal haloványabb volt / Fotó: AFP

A Szoboszlaiék lecserélése utáni percben aztán (Jordan Ayew kiállítása miatt) emberelőnybe kerültek a Vörösök. Mohamed Szalah egyenlítése után, a 91. percben éppen a becserélt Harvey Elliott lőtte a ’Pool győztes gólját, amellyel a sztárklub az Arsenalt megelőzve a tabella élére ugrott.

– Most jogos azt mondani, hogy 76 perc után jobb volt a hozzáállásunk, mint előtte. Hol voltunk addig? Tudom, hogy nagyon kemény a szezon, ezek a srácok szörnyen sokat futballoznak. Néha a belső ellenfél hangosabb, mint máskor. Most azt láttam, hogy többen ezzel küszködtek, ilyenkor én a cserékkel tudok belenyúlni a csapatba kívülről. Ezt meg lehet tenni, de nem kellene túl gyakran ebbe a helyzetbe kerülnünk – idézte Klopp kritikáját a klub honlapja.

Szoboszlai ezúttal valóban visszafogottabb teljesítményével kapcsolatban a Magyar Nemzet kiemeli: a nemzetközi statisztikai oldalon (WhoScored) 6,2-es osztályzatot kapott, ennél rosszabbra csak egyszer értékelték az eddigi 16 Premier League-meccse alatt (6,1 a Luton Town ellen). A 23 éves magyar középpályás teljesítményét a válogatottszünet óta éri egyre több kritika Angliában, de épp a hétközi fordulóban, szerdán cáfolt rá ezekre, amikor újra remekül játszott (8,5-es osztályzattal) és gólt is szerzett a Sheffield United ellen (2-0). Most gyengébb teljesítménnyel rukkolt ki, vagyis az óriási megterhelés közepette a korábbinál hullámzóbbá vált a formája.

Folytatás csütörtökön az Európa-liga utolsó csoportmeccsén (a belga Union Saint-Gilloise vendégeként, vélhetően az El-ben jobbára pihentetett Szoboszlaival eleinte csak a kispadon), majd vasárnap hazai pályán, a Manchester United elleni rangadón.

A Premier League élcsoportja 16 forduló után: 1. Liverpool 37 pont, 2. Arsenal 36, 3. Aston Villa 35.





 





Ezeket olvastad már?
Messi nélkül minden jobb, Párizsban különös dologra készülnek

Messi nélkül minden jobb, Párizsban különös dologra készülnek

9000 forintos víz: elképesztő árakkal sokkol a Forma–1-es futam

9000 forintos víz: elképesztő árakkal sokkol a Forma–1-es futam

Sokak kedvence volt, te is licitálhatsz a Magyar Televízió ikonikus tárgyára

Sokak kedvence volt, te is licitálhatsz a Magyar Televízió ikonikus tárgyára

„Nem ez volt a terv” – Dárdait alaposan átejtették Berlinben

„Nem ez volt a terv” – Dárdait alaposan átejtették Berlinben

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás