Óriási kiütés, a BL-ben parádézott az új Szoboszlai

Tarolt a Köbenhavn kedden a Bajnokok Ligájában, ugyanis nemcsak a felnőttek verték meg a Galatasarayt 1-0-ra, hanem az ifisták is. Az U19-es csapat 6-0-s sikeréből a magyar utánpótlás válogatott Németh Hunor is kivette a részét.Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2023.12.13.
Köbenhavn Bajnokok Ligája Szoboszlai Liverpool FC Németh Hunor

Óriási meglepetésre a dán Köbenhavn a Bayern München mögött másodikként továbbment a Bajnokok Ligája A csoportjából, miután az utolsó fordulóban 1-0-ra legyőzte a Galatasarayt. A keddi napon szokásosan az ifjúsági BL összecsapásait is megtartották, ahol a Köbenhavn fiataljai 6-0-ra kiütötték a törököket, a találkozón pedig betalált a magyar utánpótlás válogatott Németh Hunor.

A 16 éves futballista az 58. percben egy beadás után fejelt közvetlen közelről a kapuba, szúrta ki az Origo. Németh először volt eredményes az ifi BL-ben. Ezzel a nagyarányú győzelemmel csapatával elérte, hogy a Bayernt is megelőzve csoportelsőként jussanak tovább az egyenes kieséses szakaszba.

Németh a posztját tekintve középső középpályás, de szűrőként és irányítóként is számoltak már vele. Győrben született, ám egyéves kora óta Dániában él. A magyar U17-es válogatottban eddig nyolc alkalommal lépett pályára, többek között a májusi, hazai rendezésű U17-es Európa-bajnokságon is kerettag volt.

A hatalmas tehetségnek tartott fiatal magyar labdarúgót egyébként ugyanaz az ügynökség, az EM Sports képviseli, amely a magyar válogatott csapatkapitányának, Szoboszlai Dominiknak az ügyeit is intézi. A liverpool.com állítása szerint a vörös mezes topcsapat figyelemmel kíséri Németh teljesítményt, így elképzelhető, hogy egy napon egy klubcsapatban játszhat majd a magyar válogatott csapatkapitányával.

Némethnek az ifi BL-ben szerzett találatán kívül három gólja van az idei szezonban, ezeket mind a dán U19-es bajnokságban érte el. 

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás