Magyar csapattársat kaphat Szoboszlai: őt figyeli a Liverpool





Meghozta a liverpooli vezetők kedvét, hogy telitalálatnak bizonyult Szoboszlai Dominik szerződtetése. Újabb magyar tehetséget figyelnek.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2023.10.27.
Szoboszlai Dominik Németh Hunor Vajk liverpool foci

Szoboszlai Dominik remeklése láttán könnyen újabb magyar futballistát szerződtethet a Liverpool. Helyi lapértesülés szerint az angol sztárklub figyeli a magyar U17-es válogatott középpályását, Németh Hunor Vajkot.

Németh Hunor Vajk (balra) a dán helyett a magyar válogatottságot választotta
Németh Hunor Vajk (balra) a dán helyett a magyar válogatottságot választotta – Fotó: Micheller Szilvia / mlsz.hu

A kiugró tehetségnek tartott Németh (aki már 11 évesen híres lett a trükkjeiről) ugyan Győrben született, de egyéves kora óta Dániában él, az FC Köbenhavn játékosa. A liverpool.com szerint rövidesen „Szoboszlai nyomdokaiba léphet”. 

16 éves létére már a dán sztárklub U19-es csapatában szerepel; a bajnokságban négy meccsen két gólt szerzett, és kétszer pályára lépett már az ifjúsági Bajnokok Ligájában is (pár hete részese volt a Galatasaray és a Bayern München legyőzésének is).

„Hunornak nagyon jó az alkata, nagy munkabírású játékos, technikailag magasan képzett, érti, jól olvassa a játékot. Belső középpályás, nem tipikus tízes, mert a kapunak háttal történő játék nem az ő sajátja, hanem amolyan mélységi irányító típus, aki a második hullámból érkezve tudja szervezni a játékot, ugyanakkor szerepet vállal a védekezésből is. A rúgótechnikája extra, egyértelműen kiemeli a korosztályából, ennek köszönhetően magasabb szinten is jó pontrúgó játékos válhat belőle” – mondta róla nemrég a Nemzeti Sportnak ügynöke, Esterházy Mátyás, aki Szoboszlai menedzsere is egyben. A cikkből egyébként kiderült: felfigyelt már rá több német Bundesliga-csapat, a Red Bull csoport és a Manchester Cityt is működtető City Group is.

További párhuzam, hogy Németh Hunor Vajk apja is hasonló megszállottsággal segíti fia fejlődését, mint tette azt Szoboszlai Zsolt. Németh Tamás korábban a Kisalföldnek elmondta: 

„Háromévesen is látszott, hogy jól bánik a labdával és szeret focizni. Ezt követően fokozatosan figyeltünk rá, 

brutális mennyiségű szülői munkát tettünk bele, hogy segíteni tudjunk a futballpályafutása alakulásában

– mondta az édesapa, hozzátéve: „A klubbeli edzések mellett rengeteg magántréninget tartottunk, volt, hogy a sötétben az autónk lámpájával világítottuk meg a pályát.”

Fia kettős állampolgár, a dán korosztályos válogatottba is hívták, de ő az MLSZ-nek mondott igent. Jelenleg az U17-es magyar válogatott tagjaként éppen Telkiben szerepel, ahol az Európa-bajnoki selejtezőtornán Andorra legyőzése (2-0) után szombaton Bulgária, jövő kedden pedig Bosznia-Hercegovina lesz a magyar fiatalok ellenfele.





 





Ezeket olvastad már?
„Még több kell” – Kitálalt a Fradi edzője Lisztes Krisztiánról

„Még több kell” – Kitálalt a Fradi edzője Lisztes Krisztiánról

Váratlan esemény történt, Schumacher óriási esélyt kapott

Váratlan esemény történt, Schumacher óriási esélyt kapott

Nagyot kockáztatott, de óriásit nyert Marco Rossi fontos embere

Nagyot kockáztatott, de óriásit nyert Marco Rossi fontos embere

Pucérra vetkőzve mutatta meg bájait Neymar kebelcsoda exe

Pucérra vetkőzve mutatta meg bájait Neymar kebelcsoda exe

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás