„Abszolút rajongok érte” – Dárdai Pál nagy bejelentést tett





Sérülés miatt elveszítette csapatkapitányát a Hertha BSC. Dárdai Pál azonban nem fél kockáztatni, és minden bizonnyal a 19 éves Linus Gechternek adja meg a nagy lehetőséget a bizonyításra.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2023.12.03.
Módosítva: 2023.12.03.
Dárdai Pál Hertha BSC Linus Gechter Toni Leistner combsérülés

Nehéz helyzetben van a Hertha BSC vezetőedzője, Dárdai Pál. Együttesének csapatkapitánya, Toni Leistner ugyanis combsérülést szenvedett a Hannoverben elért 2-2-es döntetlen alkalmával, így az Elversberg ellen (december 3., 13.30) nem léphet pályára. Leistner eddig egy bajnoki kivételével mindig a csapata rendelkezésére állt, a magyar szakember azonban már tudja, ki fogja őt helyettesíteni.

Hertha BSC - Eintracht Braunschweig
19 éves hátvéd pótolhatja Dárdai Pál Herthájában a csapatkapitányt Fotó: Soeren Stache

A nagy lehetőséget Linus Gechter kaphatja meg, Dárdai nagyon bízik a 19 éves védőben.

Abszolút rajongok Linusért. Amikor játszik, mindig meggyőz engem

 – idézte a Hertha BSC edzőjét a Bild. Gechter a múlt hét pénteki, Hannover elleni bajnokin a 79. percben csereként léphetett pályára, egy nappal később pedig a Hertha U23-as csapatának kezdőjében szerepelt az Erfurtban 2-0-ra megnyert mérkőzésen. 

„Linusra mindig lehet számítani. Jó a helyezkedése, erős fejjel és energikus a szerelésekben” – mondta Dárdai, aki meg van győződve a tehetséges védője képességeiről.

A három pont mindenképpen ráférne már a berlini együttesre, az elmúlt három bajnokiján ugyanis egyaránt döntetlent ért el. A tabellán így visszább is csúszott a középmezőnybe, 14 összecsapás után 18 ponttal áll. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás