Dárdai Pál bepöccent, brutálisan beszólt a milliárdos játékosának





Nem finomkodott válogatott futballistájával Dárdai Pál. Ritka lusta focistának tartja a milliárdokért vett támadót, akitől mielőbb meg akar szabadulni.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.11.24.
Dárdai Pál Hertha lusta

Eddig sem volt nehéz rájönni, hogy Myziane Maolida szénája rosszul áll Dárdai Pálnál: a francia születésű, de Comore-szigeteki válogatott csatár az őszi szezonban még a Hertha kispadjáig is csak egyszer jutott el, máskor még a meccskeretbe sem nevezte őt a magyar edző. A pénteki (18.30, tv: Match 4), hannoveri meccs előtt Dárdai nem mindennapi módon indokolta a légiós mellőzését.

Dárdai Pálnál eljátszotta az esélyét a lusta Maolida
Dárdai Pálnál eljátszotta az esélyét a lusta Maolida – Fotó: YouTube/herthabsc

Dárdai világosan megmondta, miért és mire számíthat Maolida.

– Nem hagyjuk őt cserben, adunk neki játéklehetőséget, de 

a lehető leggyorsabban mennie kell tőlünk. Nagyon sok esélyt kapott, de nagyon kevés ilyen lusta játékost láttam életemben. (...) Nálam már eljátszotta a sanszát

– mondta keményen a szókimondó szakvezető.

A magyar edző által említett játéklehetőség a Hertha negyedosztályban szereplő tartalékcsapatát jelenti, ahol Maolida kilenc meccsen három gólt szerzett. Pedig a 24 éves támadó fényes jövő előtt állt. Egészen az U21-ig minden korosztályt végigjárt a francia válogatottakban, 19 éves korában a Nice 10 millió eurót (3,8 milliárd forint) fizetett érte nevelőegyesületének, a Lyonnak. Tavalyelőtt a Hertha is leszurkolt érte 4 millió eurót (1,5 milliárd forint), de azóta majdnem 2,5 év alatt csak 22 tétmeccsen 2 gólig jutott. 

A szerződése 2025-ig köti Berlinbe, kérdés, hogy Dárdai lesújtó jellemzése után lesz-e csapat, ahol szívesen látják.

Az egyetlen dolog, amivel egyetértek ezzel a nagyszerű, látnoki edzővel, hogy szabaduljunk meg egymástól.

Megértem, hogy Dárdai urat bántja, hogy egy olyan játékos, mint Myziane, akit a szezon eleje óta nem használt, és akit ki is dobott, magas szinten játszik nemzetközi meccseken. Ő egy középcsatár. Ez az, amit a keményen dolgozó Dárdai úr nem vett észre

– reagált ironizálva Dárdai kritikájára Maolida menedzsere, Philippe Lamboley, célozva játékosa válogatottbeli teljesítményére: a napokban előbb a Közép-afrikai Köztársaság (4-2), majd a Ghána elleni világbajnoki selejtezőn is gólt szerzett a Comore-szigetek színeiben játszott első és második meccsén.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás