Keserűen kifakadt a sérült Orbán Willi: ilyen szavakat sem hallottunk még tőle





Megváltoztatta Orbán Willi véleményét, hogy ő is lesérült. Agyonhajtott mosógéphez hasonlította a profi focistákat a magyar válogatott nagy hiányzója.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2023.11.09.
Módosítva: 2023.11.09.
Orbán Willi RB Leipzig magyar válogatott sérülés mosógép

Az első prognózisnál hetekkel hamarabb térhet vissza Orbán Willi a magyar–cseh (1-1) válogatott meccsen elszenvedett térdsérülése után. Marco Rossi szövetségi kapitány ugyan a novemberi Európa-bajnoki selejtezőkön még nem számíthat rá, de az RB Leipzig 31 éves védője már egyéni edzéseket végez Lipcsében, jól érzi magát és mint mondta, közeli a visszatérése. Korábban gyakran nyilatkozott úgy, mintha még élvezné is a profi labdarúgók sűrű meccsprogramját, de most, az esetében nagyon ritka kényszerszünetben, másként kezdte látni a focisták kizsigerelését.

Orbán Willi sokmindent átrtékelt a kényszerszünetében
Orbán Willi sok mindent átértékelt a kényszerszünetében Fotó: AFP

Orbán mindenkit meglepett azzal, hogy a korábban hangoztatott véleményével szemben, egyszeriben ostorozni kezdte a túlzott terhelést. Ez különösen azok számára veszélyes, akik a válogatottakban is szerepelnek.

A srácok olyanok, mint egy mosógép, amely megállás nélkül csak mos, mos és mos. Állandóan úton vagy, folyamatosan a fáradtság fázisában. Egyáltalán nem tudod kipihenni magad

– jelezte a Bundesliga-élklub csapatkapitánya, hogy a taposómalom után kis levegőhöz jutva, a helyzetet kívülről felmérve sokkal kritikusabban látja a helyzetet, mint a sérüléséig. Korábban többször is arról beszélt, hogy minél idősebb, annál jobban bírja a sorozatterhelést. 

Elnyűhetetlennek tűnt eddig

„A Gép” – így emlegetik a németek Orbán Willit, aki a sűrűn pihentetett játékostársai rotálása mellett képes végigjátszani teljes éveket. Az előző szezonban például – a válogatott mellett – csak elvétve hiányzott a három fronton szerepelt Lipcséből: 48 tétmeccsből csak kétszer cserélték le, egyet pedig azért hagyott ki, mert éppen megmentette valakinek az életét őssejtadományozással.

Orbán Willi egyébként elárulta, hogy a sérülése adta szünetben végre több időt tudott tölteni a barátaival és a családjával. Emellett meghosszabbította az RB Leipziggel kötött szerződését 2027-ig (kivásárlási záradék nélkül, mert nem akar eligazolni), de akkor, 34 évesen sem hagyná majd abba a futballt, ha továbbra is magas szinten képes játszani.

„Hihetetlen a történetünk” – utalt arra, hogy 2015-ben (Gulácsi Péterhez hasonlóan) még a másodosztályban csatlakozott a lipcseiekhez, és azóta már kétszer nyertek Német Kupát, egyszer Szuperkupát, és eljutottak a Bajnokok Ligája elődöntőjéig is.

A Bundesligában kétszer ezüstérmet nyertek, de a legnagyobb álma, a bajnoki cím nem csak rajtuk múlik. Orbán szerint ehhez nem elég, ha ők egyenletesen jól teljesítenek, a Bayern Münchennek is hibáznia kell.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás