Lázadás Messi klubjánál, a világ élére ugrott a Fradi





Ezek voltak a Metropol legolvasottabb sport témájú cikkei a héten.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2023.10.08.
Lionel Messi Sallai Roland klubcsapat Freiburg Fradi

Vége a boldogságnak

Bár nyár óta a csapatukban van Lionel Messi, és a csapat játékéra sem lehet nagy panasz, az Inter Miami szurkolói nagyon kiakadtak. Úgy vélik, Messi, Sergio Busquets és Jordi Alba szerződtetése miatt túl drágák lettek a jegyárak. A 2024-es bérlet ára konkrétan majdnem megduplázódott. Míg korábban a legolcsóbb bérlet 455 euró (170 ezer forint) körüli összegbe került, addig a jövőben 830 euró (310 ezer forint) lesz. A szurkolók a Twitteren panaszkodtak, úgy vélik, a világsztárok jelenléte nem indokol ilyen drasztikus áremelést.

Lionel Messi megint nem játszott sérülés miatt Miamiban
Fotó: AFP

Élen a Fradi

Ezt tényleg nehéz elhinni. Az aktuális forma alapján a hét elején a Ferencvárosé a legjobb focicsapat a világon. Az utóbbi 10 tétmeccs alapján a Fradi a 10 győzelemmel álló Fradi minden élvonalbeli, sőt, másod- és harmadosztályú klubot maga mögé szorított. Azóta ugyan "becsúszott" egy döntetlen a Fiorentina otthonában, de mind az olaszországi meccsre, mind a Fradi szereplésére büszkék lehetünk.

Varga Barnabás gólöröme Firenzében Fotó: Árvai Károly

Szent a béke

Sallai Rolandra a magyar válogatottban csatárként számít Marco Rossi, német klubcsapatában leginkább támadó jobbszélső a posztja, de a Freiburg utóbbi meccsein már sokkal inkább védekező feladatokkal, szárnyvédőként játszik. A 26 éves futballista olyan jól megállja a helyét új feladatkörében, hogy Christian Streich vezetőedző valósággal áradozik magyar légiósáról. Ez már csak azért is nagy szó, mert néhány hónapja a tréner elégedetlen volt a hozzáállásával, még a keretből is kitette.

– Tiszta fejjel játszik, éretten viselkedik. Pedig újabban nem is játszhat a neki leginkább fekvő pozícióban – emelte ki a német szaktekintély, miután méltatta a szezon eddigi összes tétmeccsén a kezdőcsapatba jelölt Sallai védő- és támadójátékát is. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás