Eljött Dárdai Bence ideje, a legkisebb fiúnak kell megmentenie apja Hertháját





Veszélyben az őszre kitűzött cél, Dárdai Pálnak át kell szerveznie a Herthát. Szombaton végre mély vízbe dobhatja legkisebb fiát, Bencét.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.10.26.
Dárdai Pál Hertha DÁRDAI BENCE

Óriási lehetőség előtt áll Dárdai Bence: még csak 17 éves, de a német sportsajtó szerint szombaton ő lehet a Hertha BSC labdarúgócsapatának megmentője. 

Dárdai Bence egy tekintetben máris felülmúlta mindkét bátyját
Dárdai Bencére a hétvégén kulcsszerepet bízhat edző-apja (Fotó: Twitter/herthabsc)

Kiesésük után bűn rosszul rajtoltak a berliniek a német másodosztályban, de miután szeptemberre összeállt az átalakított játékoskeret, Dárdai Pál csapata megindult felfelé. Ezért volt különösen csalódást keltő, hogy múlt vasárnap, Nürnbergben a szezon legrosszabb játékával maradt alul (1-3) a Hertha. Az elemzések szerint éppen a legidősebb Dárdai fiú, Palkó sérülése vetette vissza a gárdát, és most szombaton (13.00, tv: Match4), hazai pályán a Paderborn ellen öccse, Bence kaphat lehetőséget a bizonyításra.

A nagy jövő előtt álló magyar–német állampolgárságú tehetség csereként többször is nagyot lendített a Hertha játékán. A kezdőcsapatba azonban (kollégái tanácsa ellenére) még nem állította be az apja – eddig. A hétvégi, 11. fordulóban azonban fordulhat a kocka!

Bencének lassan kell hozzászoknia a felnőttfutballhoz

hangoztatta Dárdai Pál.

Ugyanakkor a kieli győzelem (3-2) után elismerte, hogy a hajrára becserélt Bence volt a nyerő embere.

A becsült piaci értékét a minap megnégyszerezett Dárdai Bence nyáron éppen Budapesten nyert U17-es Európa-bajnoki címet a német ifiválogatott tagjaként. Edző-apja megfogalmazása szerint nyilván kissé túlozva – „van ajánlata 120 klubtól a világ minden tájáról”, köztük a német élvonalbeli Borussia Mönchengladbach mellett olyan olasz sztárklubok, mint az AC Milan és a Juventus is szeretné a csapatában látni.

A Hertha jelenleg a Bundesliga-másodosztály 11. helyén áll, hét ponttal lemaradva az osztályozót jelentő harmadik helyezett Kiel mögött. Dárdai karácsonyig az ötödik-hatodik helyig szeretné juttatni a csapatát.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás