Dárdai Pál elárulta a fiai titkát: ezt művelik évek óta a kertben





Gyerekkoruk óta gyakorolják a családi összjátékot, amivel rövidesen a Hertha felnőttcsapatát segíthetik Dárdai Pál fiai.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.07.25.
Dárdai Palkó Dárdai Pál DÁRDAI BENCE Dárdai Márton kert

A kispadon Dárdai Pál vezetőedző, a pályán pedig mindhárom fia: Dárdai Márton, Dárdai Bence – és a Székesfehárvárról visszatérő legidősebb csemete, Dárdai Palkó. Helyi lapok szerint – ha nem is a szombati, düsseldorfi bajnoki rajton, de augusztus végére, a harmadik-negyedik fordulóra összeállhat a család a német labdarúgó-Bundesliga másodosztályába kiesett Herthánál. 

Dárdai Pál és fiai (balról Bence és Palkó, jobbra Márton): már a legkisebb, Bence is a Hertha felnőttcsapatával készül
Dárdai Pál (jobbról a második) és a fiai: balról Bence és Palkó, jobbra Márton Fotó: Nemzeti Sport

Az euróban kifejezve százezres nagyságrendű vételárért szerződtetett Palkónak (aki 2017 és 2019 között 12 tétmeccsen már játszott a Hertha első csapatában, majd 2021 januárjában igazolt a Vidihez) hétfőn volt jelenése az orvosi vizsgálatokon.

 

Palkó már öt éve megjósolta

 

A német profi futballban eddig példa nélküli, mesébe illő történethez hozzátartozik: a három Dárdai fivér a család berlini otthonának kertjében sokat focizott együtt (miként nyaranként, magyarországi gálameccseken is). 

– Később természetesen szeretnék egy csapatban játszani az öcséimmel a Herthában. Azt hiszem, ilyen még sohasem történt a Bundesligában. A kertünkben persze már gyakran előfordult. Olyankor 

Márton uralja a középpályát, én elfutok a szélen, beadok Bencének, aki gólt szerez

– nyilatkozta Dárdai Palkó már öt évvel ezelőtt a Bildnek. Kérdés, ezt a forgatókönyvet mikor sikerül megismételniük tétmeccsen.
 

 

Megérte annyit nyírni a füvet

 

Rövidesen élesben is megmutathatják a testvérek, mennyire összeszoktak az otthoni gyepen.

A fiaim évekig futballoztak együtt a kertben, újra és újra gyakorolva ezt a jelenetet. A tökéletes pázsit és a lehető legjobb pálya érdekében rendszeresen nyírom a füvet. Így lettek jó focisták a fiaim

– nyilatkozta most erről büszkén Dárdai Pál.

– Márton nagyon jól passzol, erős a párharcokban, és remek a bal lába. Bence kiváló az olyan gyilkos átadásokban, amiket nem lehet kivédekezni. Palkó erőssége mélységben bemozogni, sokat fut és szintén jó előkészítő – sorolta az edzőapa a fiai legfőbb erényeit.

 

Sokba kerül ez a gyűjtőknek

 

– Egyszerűen mindhárman jól tudnak futballozni. De akár Márton, akár Bence vagy Palkó: 

egyikük se fogja soha azért viselni a Hertha-mezt, mert Dárdainak hívják őket.

Ezzel mindenki tisztában van a klubnál – emelte ki Dárdai Pál.

Az a bizonyos három Dárdai-mez egyébként máris témát szolgálat a Hertha-szurkolók körében. A Twitteren terjed róluk egy montázs, azzal, hogy ha egy lelkes gyűjtő mindhárom Dárdai fiú mezét meg akarja venni, akkor mélyen a zsebébe kell nyúlnia. 

Egy-egy ilyen felső a kiválasztott játékos nevével feliratozva 107,90 euróba kerül, így a háromért összesen több mint 122 ezer forintnak megfelelő összeget kell fizetni a Hertha ajándékboltjában.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás