Kínos helyzetbe kerültek Dárdai fiai: megbuktak matekból





Vagy inkább (klub)történelemből? A fiai sem tudták, hány meccset játszott a Herthában a klublegendának számító Dárdai Pál.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.07.16.
Dárdai Pál Hertha DÁRDAI BENCE Dárdai Márton

Dárdai Pál szerint az előző szezonbeli Herthánál sokkal jobb hangulatban és hozzáállással készül a megfiatalított csapata a német labdarúgó Bundesliga másodosztályára. Ezt bizonyítja az a videó is, amely az ausztriai edzőtáborban készült. Más kérdés, hogy éppen a magyar vezetőedző két fia, Márton és Bence került a társak élcelődésének  célkeresztjébe.

Dárdai Pál és fiai (balról Bence és Palkó, jobbra Márton): már a legkisebb, Bence is a Hertha felnőttcsapatával készül
Dárdai Pál és fiai (balról Bence és Palkó, jobbra Márton)   Fotó: Nemzeti Sport

A Zell am See-i szállásuk előterében azt a kérdést tették fel a Hertha focistáinak, hogy vajon összesen hány meccsen játszott trénerük a klub színeiben. Egyikük sem találta el.

A berlinieket játékosként, majd edzőként 1997 óta szolgáló Dárdai Pál máig klubrekorder a maga 286 mérkőzésével a Bundesliga élvonalában. Ezentúl 11-szer pályára lépett a másodosztályban is. Ez azonban nem minden: 31-szer játszott az U23-as (tartalék)csapatban, 25-ször a Német Kupában, valamint 7-szer a Bajnokok Ligájában, 31-szer az UEFA-kupában és 4-szer az Európa-ligában (és selejtezőikben), 2-szer a hajdani Intertotó-kupában, 7-szer pedig a német Ligakupában. Vagyis összesen 404 Hertha-meccs áll a neve mögött a statisztikákban.

 

Ehhez képest a fiai közül a 17 évesen az utóbbi hetekben berobbant Dárdai Bence így válaszolt a fenti kérdésre:

360 meccset?

Erre Bencét a cimborája, Ibrahima Maza ugratni kezdte:

„Ó, neked ezt tudnod kéne. Kínos, hogy nem tudod.”

Bence bátyja, Dárdai Márton még inkább alábecsülte apjuk Hertha-mérlegét: ő 293 mérkőzésre saccolta.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás