Kitört a balhé Dárdaiéknál, üzent a berlini maffia





Kiakadtak a Hertha-szurkolók. Két Dárdai fiúval és egy közellenséggel utazott edzőtáborba a csapat, de féltucatnyi neves játékost otthon hagyott a magyar edző.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2023.07.13.
Módosítva: 2023.07.13.
Dárdai Pál Hertha DÁRDAI BENCE Dárdai Márton balhé

Rendkívül nehéz döntéseket kellett meghoznia Dárdai Pálnak, aki szerdán utazott ausztriai edzőtáborba a Hertha labdarúgócsapatával. A Bundesliga másodosztályára készülő berliniek magyar trénere otthon hagyta a legnevesebb játékosait, de – két fia, Dárdai Márton és a még csak 17 éves Dárdai Bence – mellett magával vitt egy közellenségnek tekintett focistát.

Dárdai Pál vezéráldozatokat hozott: ffiatalabb és a klubhoz jobban kötődő csapatot épít a Herthából
Dárdai Pál vezéráldozatokat hozott: fiatalabb és a klubhoz jobban kötődő csapatot épít a Herthából     Fotó: herthabsc.de

A klub anyagi gondjai miatt már eddig is több kulcsjátékos távozott, de a többség még csak ezután fog. A Herthának szüksége van a „sztárjai” eladásából befolyó összegekre éppúgy, mint arra, hogy megspórolja a csillagászati fizetéseiket, amikre az utóbbi években szerződtek velük a felelőtlenül gazdálkodó korábbi klubvezetők. Ennek értelmében nem tartott a Dárdai-csapattal, hanem Berlinben készül a távozásra a legtöbb piacképes focista: köztük a tucatnyi klubhoz (például a Lazióhoz, az Internazionaléhoz, a Lille-hez, a Villarrealhoz) csábított belga válogatott szélső, Dodi Lukébakio, vagy éppen a Monaco és a Napoli kerülgette francia középpályás, Lucas Tousart.

– Néhányaknak otthon kell maradniuk, ahol egy pro-licences edző felügyeletével futó- és labdás edzéseik is lesznek – mondta Dárdai, aki a jelenleg még bő 40 fős keretéből csak 23 mezőnyjátékost és négy kapust vitt magával.

Elutazott viszont az Alpok hegyei között található Zell am See-be a belga St. Truidentől ingyen leigazolt Toni Leistner, aki miatt áll a bál a Hertha szurkolói és vezetői között. A 32 éves védő ugyanis korábban négy évig szolgálta a gyűlölt városi riválist, az Union Berlint, és egy 2020-as meccs után például így posztolt a közösségi oldalán: „Berlin mindig piros-fehér volt és marad”.

„Leistner, takarodj a klubunkból” volt olvasható egy molinón a Hertha edzőközpontjának bejárata előtt, a Fővárosi Maffia 03 elnevezésű ultracsoport aláírásával.

Dárdai főnökei közleményben ítélték el a történteket, míg Leistner így fogadkozott:

– Ez már a múlt, csakis az itt és most számít. A teljesítményemmel akarom meggyőzni a szkeptikusokat, az első meccstől kezdve.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás