Dárdai Pál tehet keresztbe a Fradinak





A magyar bajnokcsapat mellett a Hertha is szerződtetné a Fenerbahce török csatárát, Serdar Dursunt. Dárdai Pál pontosan ilyen támadót keres.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.07.07.
Dárdai Pál Hertha Fradi átigazolás

Könnyen lehet, hogy Dárdai Pál csapata, a német labdarúgó-Bundesliga másodosztályába kiesett Hertha csapja le a Ferencváros kezéről a magyar bajnok egyik kiszemeltjét. A tekintélyes szaklap, a Kicker (és több török portál) értesülése szerint a keretét – pénzszűke miatt is – jelentősen átalakító berlini klub Serdar Dursunnal erősítené meg a csatársorát, akit az utóbbi napokban a Fradival is összeboronáltak. 

Dárdai Pálra bízták, hogy az alapoktól újjáépítse a Hertha focicsapatát - a szurkolók egy emberként örülnek
Dárdai is kinézte magának a Fradi török kiszemeltjét – Fotó: herthabsc.de

A 10 válogatottbeli meccsén 7 gólos, tavaly Olaszország ellen is betalált Fenerbahce-támadó szerződése egy év múlva jár le Szalai Attila isztambuli csapattársaként. Török sajtóinformációk szerint a Fener legutóbbi szezonjában 26 tétmeccsen 4-szer eredményes Dursunnal már meg is állapodtak a Fradi-vezetők, ugyanakkor az ulloi129.hu szerint ez nem állja meg a helyét.

Ami a berlini lehetőségét illeti, a 31 éves Dursunnak nem lenne új a 2. Bundesliga és nyelvi gondjai sem lennének, hiszen Hamburgban született kettős állampolgár, és játszott többek között a Hannover, a Fürth és legutóbb 2021-ig a Darmstadt gárdájában is. Dárdainak elsősorban a legkelendőbb Hertha-támadó, a belga válogatott Dodi Lukébakio (őt tucatnyi német, olasz, francia és szaúdi csapat hívja) és a német U21-es válogatott Jessic Ngankam (Eintracht Frankfurt?) távozása miatt lenne fontos a török csatár szerződtetése. A Transfermarkt szerint Dursun pontosan megtestesíti a Herthánál keresett centert, aki robusztus, tapasztalt és persze gólerős (a Fürth és a Darmstadt játékosaként 159 meccsen 67-szer volt eredményes).

A következő napokban felgyorsulhatnak az események ebben az ügyben, mert a Hertha a jövő héten ausztriai edzőtáborba megy, ahol a magyar edző minél teljesebb kerettel akar készülni a bajnokságra.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás