Elege lett Dárdainak, kőkeményen leszólta a focistáit





Évekkel ezelőtt óva intette ettől a főnökét. A használhatatlan játékoskeretet drágán összevásárolt klubvezetőknek szólt Dárdai Pál kritikája, de a Hertha focistáira is vonatkozott.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.05.16.
Módosítva: 2023.05.16.
dárdai pál hertha bundesliga

Dárdai Pál április 16-i kinevezése után átmenetileg javult a Bundesliga-sereghajtó Hertha labdarúgócsapatának teljesítménye: a Werder elleni hazai leszereplés (2-4) után, a a Bayern vendégeként (2-0 oda) már alakult a védekezés, a közvetlen rivális Stuttgartot pedig sikerült legyőzni (2-1). A kilátástalan kölni vereség (2-5) során azonban a jelek szerint óriásit csalódott a játékosaiban, különösen az akaratgyenge játékuk miatt. A szókimondó magyar edző a klub utóbbi éveinek igazoláspolitikáját ostorozta, és ezzel együtt az így szerződtetett futballistákat.

Dádai inkább sikerre éhes, fejlődni akaró játékosokra építené a Herthát a jóllakott zsoldosok helyett
Dádai inkább sikerre éhes játékosokra építené a Herthát a jóllakott zsoldosok helyett   Fotó: Getty Images

– A Hertha BSC nem engedhetné ezt meg magának, nekünk olyan játékosokra van szükségünk, akik fejlődni akarnak. Nem olyanokra, akik elégedettek az életükkel, az autójukkal és a piperkőcségükkel – tett epés megjegyzést Dárdai a labdarúgók divatos, trendi megjelenésére is. – Hajtós, harapós futballisták kellenek.

A Hertha szakvezetője ezzel a kiesőjelölt csapat tagjait méregdrágán összevásárolt korábbi klubvezetőket, de egy füst alatt a keretet alkotó focistáit is leszólta. Mint mondta, az ő idején sokkal kevesebb pénzből, de feltörekvő tehetségeket kutattak föl, akik közül Mitchell Weiser és Niklas Stark ma már a Werder Bremen, Valentino Lazaro a Torino, Davie Selke a Köln erőssége (gólt is fejelt a Dárdai-csapatnak).

Dárdai felesége dönt a folytatásról

Dárdai Pál a maga utánozhatatlan stílusában válaszolt arra a kérdésre, hogy az idény végéig szóló megbízatása után is marad-e a Hertha futballcsapata élén.

– Azt hiszem, erről a vezetőknek kell dönteniük, és a feleségemnek – mondta.

Dárdai egyébként már két éve, a 2021-es edzői időszaka során összekülönbözött ebben a témában az akkori sportigazgatóval, Fredi Bobiccsal, aki végül novemberben menesztette. A korábbi csapattársából lett főnöke előzőleg, nyáron tíz új focistát hozott a nyakára, noha az edző hangsúlyozta: a nyugodt csapatépítés kedvéért minél kevesebb változást szeretne a játékoskeretben. 

A Hertha jelenlegi elnöke, Kay Bernstein szerint az utóbbi négy évben 250 millió eurót (92 milliárd forint) „égettek el” a felelőtlen elődei. A most minden valószínűség szerint kieső játékoskeretet például több pénzért vásárolták össze, mint a mezőny tíz másik csapatát.





 





Ezeket olvastad már?
Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás