Melyik ujjába harap Dárdai Pál? Sztárklubok versenyeznek a legkisebb fiáért





A 17 éves Dárdai Bence bombagóllal robbant be a Herthába, mégsem biztos, hogy Berlinben marad. Az Öreg Hölgy is csábítja.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2023.07.10.
Dárdai Pál Hertha DÁRDAI BENCE AC Milan juventus

Pályafutása eddigi legfontosabb időszakát éli Dárdai Pál legkisebb fia, Dárdai Bence. A 17 éves támadó középpályás júniusban Budapesten vállalt kulcsszerepet a német U17-es válogatott Európa-bajnoki címének megszerzésében, majd a hétvégén a svájci bajnok Young Boysnak lőtt bombagóljával robbant be az apja dirigálta Hertha felnőttcsapatába. 

A jelek szerint egyik bátyjával, Dárdai Mártonnal együtt szerepet kaphatna a német Bundesliga másodosztályára készülő berlinieknél – csakhogy a tehetségére többen is felfigyeltek, elcsábítanák apja mellől.

Dárdai Bence 17 évesen bombagólt lőtt a Hertha edzőmeccsén, sztárklubok csábítanák el apja csapatából
Dárdai Bence (középen) 17 évesen bombagólt lőtt a Hertha edzőmeccsén, sztárklubok csábítanák el apja csapatából Fotó: herthabsc.de

A német élvonalból a legutóbbi szezon 10. helyezettje, a Borussia Mönchengladbach, az olasz Serie A-ból pedig a 4. AC Milan és a 7. Juventus jelentkezett be a legifjabb Dárdai fiúért, akire a cikkek szerint az egyik legígéretesebb német, sőt európai fiatalként tekintenek. A Bild értesülése szerint olyannyira komoly a három klub érdeklődése, hogy a képviselőik már tárgyaltak a családdal.

Érdekes a helyzet, hiszen Dárdai Pál edzőként maga mellett tudhatná a fiát, apaként viszont esetleg jobb helyen tudná egy erősebb csapatban. Ráadásul fontos szempont lehet a döntésben, hogy az eladósodott Hertha igyekszik minél több bevételt szerezni a piacképes játékosai eladásából. Dárdai Bence szerződése a híradások szerint jövő nyárig szól, azaz addig lehet pénzt kérni érte, akkor viszont már ingyen állhatna tovább.

A magyar Hertha-edző nemrég elmondta Bencéről, hogy a Hertha-focisták már régóta rágták a fülét, hozza föl a srácot az első csapathoz.

– Nem azért játszik, mert Dárdainak hívják – szögezte le újoncáról az apja. – Bence előre passzol, úgy, hogy nem tudják kivédekezni: egyszerűen gyilkos passzai vannak, ez az erőssége. Finom lábai vannak.

Dárdai Pál az első edzői időszakában (2015–19) legidősebb fiát, Dárdai Palkót dobta mély vízbe (ő azóta már a Fehérvár magyar válogatott szélsője), második (2021) és mostani, harmadik berlini edzősködése során pedig a középső sarja, Dárdai Márton tagja a csapatának, amelyhez most csatlakozott Bence is. Kérdés, mennyi időre.





 





Ezeket olvastad már?
Szoboszlai üvöltött: "Szálljatok le rólam!" – Kitálalt a Liverpool magyar válogatott sztárja

Szoboszlai üvöltött: "Szálljatok le rólam!" – Kitálalt a Liverpool magyar válogatott sztárja

„Még több kell” – Kitálalt a Fradi edzője Lisztes Krisztiánról

„Még több kell” – Kitálalt a Fradi edzője Lisztes Krisztiánról

Váratlan esemény történt, Schumacher óriási esélyt kapott

Váratlan esemény történt, Schumacher óriási esélyt kapott

Nagyot kockáztatott, de óriásit nyert Marco Rossi fontos embere

Nagyot kockáztatott, de óriásit nyert Marco Rossi fontos embere

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás