„Vőnek való típus” – Dárdai fiáról áradoznak





Apján túl válogatottbeli edzője is valósággal áradozik Dárdai Pál legfiatalabb fiáról. A 17 éves Dárdai Bence játékosnak és vőnek is kiváló.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2023.07.14.
Dárdai Pál Hertha DÁRDAI BENCE

Eddigi pályafutása legfontosabb időszakát éli Dárdai Bence. A Hertha-vezetőedző Dárdai Pál legifjabb, még csak 17 éves fia júniusban Budapesten nyert U17-es Európa-bajnoki címet a német ifiválogatott erősségeként; apja irányítása mellett immár a berlini felnőttcsapattal készül az új szezonra (a svájci bajnok Young Boys elleni edzőmeccsen bombagóllal is villant); és sajtóhírek szerint a Mönchengladbach mellett az AC Milan és a Juventus is csábítja. A Kicker szerint ugyanakkor még nem dőlt el a német–magyar tehetség sorsa, akiről valósággal áradozik a korosztályos válogatottbeli edzője.

Dárdai Bence (szemben) 17 évesen berobbanhat a Hertha első csapatába, de sztárklubok is hívják
Dárdai Bence (szemben) 17 évesen berobbanhat a Hertha első csapatába, de sztárklubok is hívják      Fotó: Twitter/herthabsc

A futballmagazin úgy tudja, a nagy jövő előtt álló Dárdai Bencét hosszú távú szerződéssel kötné magához a saját nevelésű fiatalokra építő Hertha. A jelenlegi kontraktusa jövő nyárig szól, ezt hosszabbítanák meg a tréner fiával. Nemcsak apja, de a válogatottbeli edzője is sokra tartja a fiatal támadó középpályást.

– Bence remekül lát a pályán, és gyorsan hoz döntést. Kiválóan felismeri a helyzeteket, és a nagyon jó technikájának köszönhetően vagy a játékostársaihoz passzol, vagy ő maga fejezi be az akciót – mondta róla Christian Wück.Ráadásul amolyan vőnek való típus, akinek van sütnivalója. Pont az ilyen játékosokra van szükség: azokra, akik nem mindig a főáramlattal tartanak, hanem olykor váratlant húznak és a maguk feje után mennek.

Dárdai Pál korábban így jellemezte legfiatalabb fiát, amikor magához vette a bátyját, Dárdai Mártont már évek óta foglalkoztató Hertha első csapatába:

– Bence előrepasszol, úgy, hogy nem tudják kivédekezni: egyszerűen gyilkos passzai vannak, ez az erőssége. A játékosok már régóta rágták a fülem, miért nem hozom föl őt, hát most itt van. Finom lábai vannak – mondta a büszke apa.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás