Dárdai fia lenyomta Szoboszlait, máris jobb nála





Micsoda jövő áll Dárdai Bence előtt! Sztárklubok hívják, és máris sokkal többre taksálják, mint hasonló életkorban Szoboszlai Dominikot.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.10.25.
DÁRDAI BENCE Szoboszlai Dominik Dárdai Pál Hertha

Eddigi pályafutása döntő hónapjait éli Dárdai Bence. Hogy jól teszi a dolgát, jelzi: a labdarúgás statisztikáival is foglalkozó Transfermarkt a minap egy csapásra megnégyszerezte a becsült értékét (ezt többtucatnyi szakmai és gazdasági jellegű szempont figyelembevételével határozzák meg).

Dárdai Bence egy tekintetben máris felülmúlta mindkét bátyját
Dárdai Bence nyáron maradt a Herthánál, de jövőre akár ingyen is továbbállhat
         Fotó: Twitter/herthabsc

A német Bundesliga másodosztályában szereplő Hertha BSC magyar-német tehetsége 17 éves létére már 2 millió eurót (760 millió forint) kóstál. 

Ez a summa a duplája annak, amennyire a jelenlegi legértékesebb magyar focistát, Szoboszlai Dominikot becsülték ebben az életkorban. Az azóta lipcsei kitérővel már Liverpool-sztárnak számító középpályás akkoriban, 17 évesen, éppen bemutatkozott a Red Bull Salzburg osztrák első osztályú csapatában, és egymillió euróra saccolták az értékét.

Dárdai Pál vezetőedző legkisebb fiának kiugró tehetségét az is jelzi, hogy a nyári sajtóhírek szerint már olyan nagyágyúk érdeklődnek iránta, mint az olasz AC Milan és Juventus, illetve hajszálnyira volt attól, hogy az élvonalbeli Borussia Mönchengladbach csapjon le rá. 

Apja elmondása szerint nyáron az anyuka, Dárdai Mónika mondta ki erről a döntő szót. Dárdai Bence nyáron éppen Budapesten nyert U17-es Európa-bajnoki címet a német korosztályos válogatott erősségeként. Apja azok után hívta a berliniek első csapatának keretébe a „kertjében talált” támadó középpályás, hogy ezt a döntést már a profi játékosai sürgették nála. A harmadik Dárdai fiú rövidesen akár el is hagyhatja a Herthát, ugyanis egyelőre nem hosszabbította meg a nyáron lejáró berlini szerződését, így jövőre ingyen igazolható lesz. Márpedig kérője akad dögivel!

– Bence elém állt és azt mondta: „Papa, elmegyek egy másik klubba. Miért kéne a Herthában játszanom? Hogy ezt hallgassam? Játszhatok bármelyik csapatban”. 

Van ajánlata 120 klubtól a világ minden tájáról, hogy úgy mondjam

– mondta akkor Dárdai Pál a legkisebb fiáról.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás