Dárdai Pál: „Gratulálok Dárdai Bencének” – Legkisebb fiát és tökös támadóját ünnepli az edző





Büszkén értékelt Dárdai Pál. Ők voltak a Hertha első idegenbeli győzelmének főszereplői a német Bundesliga másodosztályában.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.09.25.
Dárdai Pál Hertha DÁRDAI BENCE Dárdai Márton Dárdai Palkó

Kezd magára találni Dárdai Pál (és három fia) csapata: a Braunschweig elleni magabiztos hazai siker (3-0) után Kielben megszerezte szezonbeli első idegenbeli győzelmét (3-2) is. Az egyik nyerőember a magyar tréner legkisebb sarja, a hajrára becserélt Dárdai Bence volt. A korosztályos Európa-bajnok 17 éves támadó középpályást a 78. percben küldte pályára édesapja (a három fivér közül a kezdő Dárdai Mártont addigra már lecserélte, míg Dárdai Palkó súlyos sérülése miatt ezúttal a keretben sem volt). 

Dárdai Pál nyerő húzásának bizonyult, hogy a hajrára becserélte 17 éves fiát, Bencét
Dárdai Pál nyerő húzásának bizonyult, hogy a hajrára becserélte 17 éves fiát, Bencét – Fotó: AFP

A rendes játékidő utolsó végén Bence harcolta ki a tizenegyest, amelyből az éppen Kielből igazolt Fabian Reese a 92. percben belőtte a Dárdai-csapat győztes gólját.

– Kettő-kettőnél már elkönyveltem, hogy megosztozunk a pontokon, és gratulálni fogok ehhez a kollégámnak. Gratulálok is neki a szervezett csapatához, de főleg az enyémnek ahhoz, hogy a végén a magunk javára fordította a meccset. Külön elismerésem Smail Prevljaknak a góljához és gólpasszához, és 

gratulálok Dárdai Bencének, aki bejött és eldöntötte a meccset

 – értékelt az általa is szerencsésnek mondott győzelem után Dárdai Pál.

Kiemelte Reesét is: a szélső a kiélezett helyzetben (pár perccel Haris Tabakovic kihagyott büntetője után) elvállalta és belőtte a tizenegyest korábbi csapata otthonában.

– Megmutatta, milyen tökös – mondta Dárdai a nyáron Kielből igazolt egyik legjobbjáról.

Győzelmével a nemrég még kieső helyen állt Hertha a hetedik forduló után 9. a tabellán. Folytatás szombaton (20.30, tv: Aréna 4), a berlini Olimpiai Stadionban a St. Pauli ellen. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás