Dárdait a fiai miatt támadják: ez folyik a Hertha-öltözőben az edző háta mögött





Miattuk van baj a Hertha öltözőjében? Dárdai Pál három fiát is a mélyrepülés okozói közé sorolja a Bild.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.08.24.
Dárdai Pál Hertha DÁRDAI BENCE Dárdai Márton Dárdai Palkó

Minden idők legrosszabb kiesőjeként kezdte a német Bundesliga másodosztályát a Hertha labdarúgócsapata. Dárdai Pál vezetőedző együttese eddigi szezonbeli mindhárom bajnoki meccsét szerzett gól nélkül vesztette el (0-1, 0-1, 0-3), egyre gyengébb játékkal. A Bild cikkében számos okkal magyarázzák a mélyrepülést. Ezek között szerepelnek az eladósodott berlini klub anyagi gondjaiból adódó folyamatok, de a magyar tréner és három kerettag fiának rendhagyó helyzete is fokozza a feszültséget.

Dárdai Pál és fiai (balról Bence és Palkó, jobbra Márton): már a legkisebb, Bence is a Hertha felnőttcsapatával készül
Dárdai Bence, Dárdai Palkó, Dárdai Pál és Dárdai Márton (balról jobbra)     –     Fotó: Nemzeti Sport

Az adóssághegyek alatt nyögő Hertha vezetői szinte minden épkézláb focistájukat eladják, akikre van vevő (a vételárért és/vagy azért, hogy ne kelljen fizetni a magas gázsijukat). A napokban például az eddigi csapatkapitány, Dárdainál mindig kezdő Marco Richter igazolt Mainzba, a német válogatottban is szerepelt Suat Serdart pedig inkább kölcsönadták Veronába, semmint hogy állják a bérét. Eközben alig igazoltak a távozók helyére, a legfontosabb erősítésnek szánt Diego Demme megvételéről például hetek óta hiába alkudoznak a Napolival. A hamburgi 0-3 után már a sok új igazolást korábban mindig ostorozó Dárdai is megkondította a vészharangot, mágikus napként emlegetve az átigazolási időszak szeptember 1-jei zárását.

– Addig történnie kell néhány dolognak – utalt Dárdai az igazolások fontosságára, elismerve, hogy a csapatából még a sikeres másodosztályú szerepléshez is hiányzik a kellő minőség. – Hoztunk játékosokat, akik rendes és jó srácok, a segítségünkre vannak. De őszintének kell lennünk, senki sem várhatja, hogy csodafutballt játsszunk.

Az égető pénzszűke miatt sorra elpasszolt játékosok láttán a klubnál maradók is bizonytalanok a jövőjüket illetően. Csak a piac zárása után nyugodhatnak le a kedélyek. Ráadásul a cikk szerint az edző három fia, Dárdai Palkó, Márton és Bence öltözőbeli jelenléte akaratlanul is rosszat tesz a hangulatnak.

Elismerik ugyan, hogy nem csak jó futballisták, de kifogástalan jellemek is – mégis, a csapattársaikat kicsit frusztrálja a szoros kapcsolatuk az apjukkal. A válságos helyzetben fontos lenne nyíltan, világosan megbeszélniük a problémákat, de attól tarthatnak, hogy a Dárdai fiúk füle hallatán ezek kikerülnek az öltöző falai közül az edzői stábhoz. 

Pedig a középső csemete, Dárdai Márton a szezonrajt előtt éppen ennek ellenkezőjéről nyilatkozott. Mint mondta, tökéletesen el tudják választani „Pál apát” és „Dárdai trénert”, azaz a magánéletbeli és a családi kapcsolatukat. Attól ellenben – mint hangsúlyozta – nem kell tartania, hogy az öltözőben titkolóznak előtte, kihagyják bármiből. Még olyankor sem, ha esetleg az apján élcelődnek.

Teljes értékű része vagyok az öltözőnek. Ha a játékosok az edzőről beszélnek vagy kritizálnak valamit, én is ott vagyok. Megbíznak bennem, nagyon jól tudják, hogy mindebből semmi sem jut el a Trénerhez 

– mondta erről pár hete a Hertha magyar edzőjének középső fia és egyben játékosa.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás