Leköpték a magyar edzőt, betámadták válogatottunk fiatal sztárját





Alaposan kikezdték a szerbiai szurkolók a magyar labdarúgó-válogatott balhátvédjét, Kerkez Milost. Hasonló a helyzet a Komárno FC vezetőedzőjével, Radványi Miklóssal, akit egy rangadón köptek le. Pozitívum viszont, hogy Marco Rossi válogatottja lassan egy éve veretlen. A Metropol e heti legolvasottabb cikkeiből válogattunk.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.09.17.
Módosítva: 2023.09.17.
Kerkez Milos Komárnó FC Radványi Miklós Magyarország Marco Rossi

Nem bírták méltósággal elviselni a szerb drukkerek, hogy labdarúgó-válogatottjuk Belgrádban szenvedett 2-1-es vereséget Magyarországtól, a vajdasági Kerkez Milos pedig magyar színekben lépett a pályára. A 19 éves balhátvéd Instagramján megjelent néhány igencsak bántó komment: „Azért jöttél, hogy a hazád ellen játssz?” „Minden magyar közül te vagy a legnagyobb magyar. Szerb nő szült téged, söpredék”; „Mennyiért adtad el a nemzeted?? Ó, a francba!”; „Miért nem lőttél öngólt?”; „A Vajdaság szerb, és sosem lesz magyar.” Kerkezt szerencsére megvédték a magyar kommentelők, az igazság pedig az, hogy a szerb futball anno nem tartott igényt a tehetségre, 15 éves korában először a magyarok keresték meg.

Kerkez (balra) már a második legértékesebb magyar focista Szoboszlai után
Kerkez Milost (balra) alaposan betámadták a csalódott szerb szurkolók – Fotó: Nemzeti Sport

Kerkezhez hasonlóan a szlovák másodosztályban szereplő Komárno FC vezetőedzőjéről, Radványi Miklósról is szomorú hír derült ki. A Komárno remek formában kezdte a bajnokságot, hét fordulót követően százszázalékos teljesítménnyel, 18-6-os gólkülönbséggel vezeti a tabellát. A klub szakmai igazgatója, az egykori 44-szeres magyar válogatott szélső, Vincze István elárulta, a Homonna elleni rangadó igencsak parázsra sikeredett: „Hamisítatlan rangadót játszottunk idegenben a Homonna ellen, 1-0-ra nyertünk, de nem nagyon kedvelnek bennünket arrafelé, mert drukkereik leköpdösték vezetőedzőnket, az egykor Mezőkövesden is dolgozó Radványi Miklóst.”

A végére viszont akadt pozitív hír is, Marco Rossi válogatottja azáltal, hogy Szerbia és Csehország ellen sem kapott ki, egy olyan sorozatot folytatott, aminek a világon is alig akad párja. Az együttes legutóbb 2022. szeptember 26-án kapott ki Olaszországtól, azóta nyolc mérkőzés óta veretlen, és lassan egy éve nem kapott ki. Ilyen sorozatra Európában csak Ausztria volt képes, a világon pedig Kolumbia és Egyenlítői-Guinea van legalább ekkora formában, mint a magyar válogatott.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás