„Nem kedvelnek minket" – leköpték a magyar edzőt a rangadón





Jól elkapta a fonalat Komárom városának futballcsapata. A szlovákiai Komárno az ottani 16 csapatos NB II-ben az élen halad.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.09.13.
Módosítva: 2023.09.13.
labdarúgás Kiprich József Orbán Viktor születésnap

Ilyen remek kezdésre aligha számíthattak a komárnói futballdrukkerek, hiszen hét fordulót követően százszázalékos teljesítménnyel, 18-6-os gólkülönbséggel vezetnek a szlovák másodosztályban. Teszik ezt annak ellenére, hogy sporttelepüket, így a pályájukat is újjáépítik, jövőre vehetik újra használatba. Addig is Vágsellyén játsszák „hazai” bajnoki meccseiket.

Vincze István
Vincze István Fotó: Mirkó István

– Jól megy az együttesnek – nyilatkozta a Komárnó FC szakmai igazgatója, az egykori 44-szeres magyar válogatott szélső, Vincze István, aki tatabányai lakása és Komárno között oda-vissza hetven kilométert autózik edzésre menet és onnan jövet. – Az élvonalba való feljutásról senki sem beszél, ahogy mondani szokás, mérkőzésről mérkőzésre haladunk.

Mindenesetre kedvező előjel, hogy a riválisok különösebben nem szorongatják őket, a második helyezett Puhó előtt két pont az előnyük.

Hamisítatlan rangadót játszottunk idegenben a Homonna ellen, 1-0-ra nyertünk, de nem nagyon kedvelnek bennünket arrafelé, mert drukkereik leköpdösték vezetőedzőnket, az egykor Mezőkövesden is dolgozó Radványi Miklóst.

– emlékezett Vincze. 

Ennél barátságosabb hangulatú kirándulást is megélt a napokban, amikor egykori csapattársát, a hatvanéves Kiprich Józsefet felkísérte a magyar fővárosba. Az MLSZ-ben bensőséges ünnepségen köszöntötték a népszerű Kiput. A szövetségiek sorában ott volt két ezüstcipősünk, Dunai Antal és Nyilasi Tibor, továbbá a korábbi szövetségi kapitány, Gellei Imre is.

Hétfőn Kiprich tiszteletére a tatabányai új sportcsarnokban fogadást adtak, az ünnepségen Jakab János átadta a születésnaposnak Orbán Viktor ajándékát, majd Szöllősi György, a magyar futballhagyomány nagykövete felolvasta a kormányfő köszöntő levelét.
 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás