Covid-árvákat támogatnak a Fradi korábbi sztárjai





A koronavírusban elhunyt szülők árvái megsegítésére futball-labdára adtak autogramot a Ferencváros egykori sztárjai. A zöld-fehérek 22 korábbi focistája azonnal igent mondott az akcióra.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2021.12.10.
Szokolai László Ferencváros covid-árvák

Elkezdődött a közmédia idei Jónak lenni jó! adománygyűjtő kampánya. Ezúttal a Covid-árvák támogatására gyűjt a közmédia karitatív műsora.

Nyilasi Tibor aláírását mutatja a labdán Szokolai László Fotó: Szokolai László

A Jónak lenni jó! műsort nézve tűnt fel, hogy a háromszoros olimpiai bajnok kardozó, Szilágyi Áron a Tokióban viselt sisakját küldte el a tévéhez – mondta lapunknak Szokolai László, a Ferencváros egykori gólvágója. – Héray László, a Szent István SE elnöke rögvest adott egy labdát, azzal körbejártam régi játszótársaimat, majd vittem azt Óbudára a tévészékházhoz.

A 12-szeres válogatott exfradista Szokolai László 22 egykori csapattársától, többek között Nyilasi Tibortól és Ebedli Zoltántól szerzett be autogramot egy focilabdára. Még az a Jancsika Károly is gondolt a sanyarú sorsú gyerekekre, aki az Egyesült Államokban él.

Szokolaitól nem áll távol a jótékonykodás, rendszeresen segíti az éhező gyermekeket, sőt, jelentős összeget küld időnként a mentősöknek, akiknek munkáját igen nagyra tartja. Ezúttal azok a korosodó fradisták írták alá a labdát, akik az 1975/76-os magyar bajnokságban kiharcolták az aranyérmet. Sőt, a 69 éves Szokolai az 1975-ös KEK-döntőben a Dinamo Kijevtől 3-0-s vereséget szenvedett Fradi-klasszisokat is „bevadászta”. Megjegyezte: Oleg Blohinék azért nyertek akkor a fináléban, mert az FTC két nagyágyúja, Bálint László és Ebedli Zoltán sem lépett gyepre Bernben.

Szokolai a mai napig fájlalja, ahogy ferencvárosi csapattársa, Nyilasi Tibor 1981-ben lecsúszott az Aranycipőről.

– Kevés hiányzott ahhoz, hogy az 1980/81-es kiírásban Nyilasi Tibi kiharcolja az NB I-es első helye mellé az európai Aranycipőt – folytatta Szokolai. – Harminc góllal vezette a listát, az utolsó előtti körben a Pécs elleni 4-0-s bajnokin kétszer zörgetett be, majd örömtáncot járt, tudniillik azt hitte, ő lett Európa mesterlövésze. Csakhogy a bolgár bajnokság még tartott, és a Trakija Plovdiv támadója, Georgi Szlavkov az utolsó két fordulóban hatszor talált be, és megelőzte Nyilasit.





Ezeket olvastad már?
„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás