„Mennyiért adtad el a nemzeted?” – nem kímélik a magyar válogatott focistát





Néhány szerb futballrajongó nem igazán tudta megemészteni, hogy a vajdasági Kerkez Milossal a soraiban győzött a magyar labdarúgó-válogatott Szerbia ellen múlt hét csütörtökön Belgrádban. A sértődött szurkolók durván nekimentek a 19 éves balhátvédnek.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.09.12.
Módosítva: 2023.09.12.
Szerbia Kerkez Milos balhé magyar labdarúgó-válogatott

Kerkez Milos számára külön pikantériával bírt a magyar labdarúgó-válogatott Szerbia elleni Európa-bajnoki selejtezős rangadója. A 19 éves játékos a vajdasági Verbászon született, azonban később a magyarok behívójára mondott igent. Kerkez a kezdőcsapatban lépett pályára Belgrádban, néhány szerb szurkoló pedig keményen betámadta az Instagram-oldalán.

Azért jöttél, hogy a hazád ellen játssz? Minden magyar közül te vagy a legnagyobb magyar. Szerb nő szült téged, söpredék

 – írta egy dühös szerb kommentelő.

„Magyarország csúcsa! Mennyiért adtad el a nemzeted?? Ó, a francba!”; „Miért nem lőttél öngólt?”; „A Vajdaság szerb és sosem lesz magyar”; „Magyar vagy? – érkeztek a további indulatos hozzászólások.

A játékos nem reagált egyetlen megjegyzésre sem, a magyar szurkolók azonban egytől-egyig megjelentek a fent említett kommenteknél és igyekezték elmagyarázni, hogy a szerb futball korábban nem figyelte tüzetesen Kerkez pályafutását, a magyarok viszont igen, és tőlük kapott először megkeresést 15 éves korában.

„Mindig Magyarország volt az első! Édesapám és a magyar nagymamám is ezt szerette volna, és miután én is, így nem volt kérdés. Már egészen fiatalon, tizennégy évesen eldöntöttem, ha egyszer odáig jutok a karrieremben, magyar válogatott szeretnék lenni. Arról nem is beszélve, hogy Szerbia sohasem keresett meg, Magyarország viszont már tizenöt éves koromban. Itt tisztelnek, ahogyan a családomat is, ezt sohasem fogom elfelejteni” – nyilatkozta szűk egy évvel ezelőtt Kerkez Milos.

A 19 éves balhátvéd tavaly szeptember 23-án, a Németország ellen 1-0-ra megnyert Nemzetek Ligája-összecsapáson játszott először a magyar válogatottban, azóta további kilenc alkalommal lépett pályára a Marco Rossi által irányított együttesben.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás