Egykettőre fordítottunk: magyar bravúr Belgrádban, nagy lépést tett a válogatott az Eb felé





Peches góllal kerültünk hátrányba, szerencséssel egyenlítettünk, aztán... Szoboszlaiék a legnagyobb rivális legyőzésével lépéselőnybe kerültek a selejtezőcsoport élén .



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.09.07.
Szoboszlai Dominik Eb-selejtező magyar válogatott Szerbia Marco Rossi

A magyar labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva, 2-1-re győzött Szerbia vendégeként, az Európa-bajnoki selejtezők G csoportjának rangadóján. 

Varga Barnabás (balra) a Fradi után a válogatottban is tovább szárnyalt: reflexmozdulattal egyenlített
Varga Barnabás (balra) a Fradi után a válogatottban is tovább szárnyalt: reflexmozdulattal egyenlített     Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Marco Rossi szövetségi kapitány csapata a sorozat eddigi meccsein – hazai győzelmek Bulgária (3-0) és Litvánia (2-0) ellen, köztük 0-0 Montenegróban – gólt sem kapott, de Belgrádban tíz percig sem tartott ki a remek sorozat. Hiába kezdtek bátran Szoboszlai Dominikék, egy szerb helyzetnél a menteni igyekvő Szalai Attila öngólt lőtt Dibusz Dénes kapujába (1-0). Válogatottunk szerencsére gyorsan magához tért a sokkból, nem úgy a hazaiak, miután a 34. percben a Fradi bombaformában játszó csatára, Varga Barnabás reflexmozdulattal egyenlített (1-1): két perc múlva Orbán Willi lövésével egykettőre fordítottunk 1-2-re!

Egy képen három magyar gólszerző: Szalai (jobbra) öngólja után Varga (mögötte) és Orbán (balra) fordított
Egy képen három magyar gólszerző: Szalai (jobbra) öngólja után Varga (mögötte) és Orbán (balra) fordított      Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A szünet után rákapcsoltak a szerbek, negyedóra alatt kétszer is Dibusz-bravúr kellett a magyar vezetés megtartásához. Idővel fokozatosan alábbhagyott a nyomás, sikerült megtartani az előnyt a legnagyobb rivális vendégeként.

A G csoport állása:

1. Magyarország 10 (7-1)

2. Szerbia 7 (6-3)

3. Montenegró 5 (3-4)

4. Litvánia 2 (3-7)

5. Bulgária (2-6)

A hátralévő Eb-selejtezőink: Magyarország–Szerbia (október 14.), Litvánia–Magyarország (október 17.), Bulgária–Magyarország (november 16.), Magyarország–Montenegró (november 19.)

A magyar válogatott a következő játéknapon szabadnapos; a mieink vasárnap 18 órától felkészülési meccsen fogadják Csehországot a Puskás Arénában.

Eb-selejtező, G csoport

Szerbia–Magyarország 1-2 (1-2)

Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai – Nego, Nagy (Kata, 77.), Styles, Kerkez (Fiola, 70.) – Sallai (Csoboth, 95.), Szoboszlai – Varga (Ádám, 77.)

Gólszerzők: Szalai (öngól, 10.), ill. Varga (34.), Orbán (36.)

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás