Marco Rossi leadta a drótot a Fradi ellenfelének





Olasz szövetségi kapitányunk súgott az FTC-ről a liláknak. Kifaggatták Marco Rossit, kire kell figyelnie a Fiorentinának a magyar bajnokcsapatból a Konferencia-liga csoportkörében.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2023.09.06.
Módosítva: 2023.09.06.
Fradi Varga Barnabás Fiorentina Konferencia-liga Marco Rossi

Az előző kiírásban csak a West Ham United tudta megállítani a Fiorentinát a Konferencia-liga döntőjében (2-1 az angoloknak), de az erőviszonyok alapján amúgy is az olasz violák ígérkeznek a Ferencváros legkeményebb ellenfelének az idei csoportkörben. Az F csoport két F-betűs csapata először a második játéknapon, október 5-én csap össze Firenzében, de az erőviszonyokról máris kifaggatták hazájában Marco Rossit.

Rossi elárulta az olaszoknak, hogy kik a Fradi legjobbjai
Rossi elárulta az olaszoknak, hogy kik a Fradi legjobbjai – Fotó: Koncz Márton / Nemzeti Sport

A magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya óva intette honfitársait attól, hogy lebecsüljék a Fradit, amely sorozatban már ötödször jutott be valamely európai kupasorozat főtáblájára, és legutóbb csak a nyolcaddöntőben vérzett el az Európa-ligában. Rossi kiemelte, hogy a magyar futball jelenlegi legerősebb csapata már öt éve nem engedi át másnak a bajnoki címet – írja a Bors

Nem lebecsülendő csapat, és nem is hiszem, hogy a Fiorentina ezt tenné, még ha a violákat is érzem egyértelműen erősebbnek.

Az olasz csapat nyilván legalább olyan jól próbál majd szerepelni, mint az előző szezonban. Ha még jobban, az azt jelentené, hogy megnyeri a sorozatot

– idézték Rossi rádióinterjúját több firenzei hírportálon.

– Ezúttal a kapust és a középcsatárt hívtam be a magyar válogatottba, utóbbi különösen remek formában futballozik. Nagyon jól játszik – utalt szövetségi kapitányunk Dibusz Dénesre és Varga Barnabásra, aki 12 tétmeccsen már 14 gólt és 6 gólpasszt jegyez a Fradinál, és legutóbb a harmadik válogatottmeccsén a nemzeti csapatban is eredményes volt a Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtezőn (2-0).

– Magas minőséget képvisel a keretük, Traoré (a ballábas szélső Adama Traoré – a szerző) az egyik, akire leginkább figyelni kell – tért át Rossi a zöld-fehérek legeredményesebb (12 tétmeccs, 10 gól és 5 gólpassz) légiósára. – Nagyon masszív csapat, amely most átalakult, de meccsről meccsre egyre inkább összeérik. A Ferencváros szurkolótábora a legnagyobb Magyarországon, tagjai folyamatosan drukkolnak és nagyon hevesek. Igazi látványosság minden mérkőzésük.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás