Marco Rossinak főhet a feje, Dárdai megszabadult flegma játékosától





Marco Rossi válogatottjában egyre több a sérült, a Hertha elpasszolta a lusta középcsatárát, Hosszú Katinka babájának nevét pedig sikerült megfejteni. A Metropol e heti legolvasottabb cikkeiből válogattunk.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.08.13.
Marco Rossi Hosszú Katinka Dárdai Pál szövetségi kapitány

A magyar labdarúgó-válogatott szeptember 7-én játszik Szerbia ellen Európa bajnoki selejtezőt. Marco Rossi szövetségi kapitány azonban több szempontból aggódhat. Gulácsi Péter, Nagy Zsolt és Schäfer András már hónapok óta harcképtelenek, nemrég pedig Botka Endre és Ferenczi János is kidőlt. Bolla Bendegúz nem lépett pályára a Wolverhampton felkészülési találkozóin, Kleinheisler László szintén kevés játéklehetőséget kap a Panathinaikoszban, Callum Stylesnak pedig egyelőre az angol harmadosztályban kell bizonyítania. A szövetségi kapitány minden bizonnyal reménykedik abban, hogy augusztusban egy-két klubváltással rendeződik a helyzet.

Marco Rossi egyre több aggasztó hírt kap a belgrádi csoportrangadó közeledtével
Több probléma is sújtja Marco Rossit a Szerbia elleni rangadó előtt – Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

Az olasz szakember kollégájánál, Dárdai Pálnál is zajlik az élet. A két vereséggel rajtoló Hertha BSC a héten újabb kulcsemberétől vált meg. A középcsatárként bevethető Wilfried Kanga egy évre kölcsönben a belga élvonalbeli Standard Liege-hez került. A 25 éves támadó egy éve nagy reményekkel érkezett a német fővárosba, a Hertha 5 millió eurót (2 milliárd forint) sem sajnált érte, 1420 percnyi játék alatt azonban mindössze két gólt szerzett. A nyáron Dárdai elmondta, Kanga motivációjával és lelkesedésével rendkívül elégedetlen, így már rég szeretett volna megszabadulni a flegma játékosától.

Hosszú Katinka vasárnap jelentette be a közösségi oldalán, hogy megszületett kislánya, aki a Layber-Gelencsér Kamília nevet kapta. Sokan nem értették, hogy a Layber név honnan jött, ám ennek egyszerű a magyarázata. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő férje, Gelencsér Máté édesanyját, azaz a kis Kamília nagymamáját Layber Krisztinának hívják. Máté, bár ezt kevésbé hangsúlyozza, maga is a Layber-Gelencsér vezetéknevet használja.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás