Üzent a Fradi ellenfele: továbbjuthatnak Magyarországon





A KÍ Klaksvík norvég mestere, Magne Hoseth kijelentette: a feröeri futballbajnok meglepi az FTC-t a BL-selejtezőkör második, budapesti találkozóján.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.07.13.
selejtező BL FTC

A hazai 0-0 után vérszemet kapott a feröeri Klaksvík a Ferencváros elleni BL-selejtező párharcában.

A Magne Hoseth által felkészített legénység a keddi klaksvíki, gól nélküli döntetlennel a tarsolyában érkezik a Groupama Arénába. A visszavágóról (július 19., szerda, 18.00, TV: M4 Sport) kapcsolatban azt mondta, Budapesten is továbbjuthatnak.  

 

Egy hét a javulásra

A magyarországi kánikula, a természetes gyepszőnyeg, a telt ház mind előny az FTC oldalán

– nyilatkozta Hoseth a Metropolnak a szigetiek magyar kapusedzője, Turi Géza közreműködésével. – Arról nem beszélve, a magyarok kaptak egy hetet arra, hogy tovább építsék félig újnak nevezhető együttesüket.

 

Arra építettem, hogy alacsonyak a magyarok védői, ezért fejjátékban verhetők – húzta alá. – Magas beadásokat, szögleteket, bedobásokat kértem, ami rendre zavart idézett elő a Fradinál. Ha Dibusz Dénes nem véd hatékonyan, és Vegard Torren fejesét nem menti a felső kapufájuk, még optimistább lennék.

A tréner arra a felvetésre, vajon ez a 0-0 a KÍ legértékesebb nemzetközi eredménye-e, nemmel válaszolt, tudniillik a legutóbbi BL-kiírásban az igen erős norvég Bodö Glimt ellen odahaza 3-1-re vezettek az első meccs 0-3-ja után, és akadtak a hajrában helyzeteik, azaz igen közel jártak a továbbjutáshoz.

– Ha ugyanolyan jó formában és azzal az önfeláldozó lelkesedéssel játszunk, mint tettük azt kedd este, továbbjuthatunk – tette hozzá a norvég edző.

Szerda délután a KÍ-állomány repülőre ült, dániai edzőtáborba utazott akklimatizálódni, ugyanis a feröeri 10-12 fok után gondot okozhat játékosaiknak a budapesti hőhullám – árulta el. A magyar fővárosban hétfőn 13 órakor landolnak, és egy Váci utcai szállóban vernek tanyát.

Vigyázat, jön a gólvágójuk!

A Hoseth-tolmács szerepét betöltő Turi Géza, a ZTE 2002-es bajnokcsapatának játékosa sokkal óvatosabb.

 

Az FTC egyénileg egytől egyig képzettebb futballisták csapata

 – emelte ki Turi, aki 2002-ben a ZTE-vel magyar bajnoki címet szerzett. – A feladatunk az lesz, hogy biztonságos labdatartással fékezzük le a riválist. A KÍ-játékosok hozták magukat, de Budapesten még ennél is jobban futballozhatnak.  

Csapatuk házi gólkirálya, a sérüléséből felépült Páll Klettskard bevetése sorsdöntőnek ígérkezik, a várható hazai nyomás ellen sokat ér rutinos középső védőjük, Ottmar Ferör szerepeltetése, míg a válogatott középpályás fazonszabász, Hallur Hansson is szerelést ölt.

– A 0-0 óriási fejlemény, mert megerősítette játékosaink hitét, ami sorsdöntő a visszavágón – tette hozzá Turi.


 


 

 





 





Ezeket olvastad már?
Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Évek óta gyötri a fájdalom: súlyos árat fizetett sikereiért a síkirálynő

Évek óta gyötri a fájdalom: súlyos árat fizetett sikereiért a síkirálynő

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás