Hősiesen helytállt a Fradi védelme, Csercseszov mindenkit megviccelt





Mint ismert, a Ferencváros 0-0-s döntetlent ért el a KÍ Klaksvík ellen a Bajnokok Ligája-selejtezőpárbaj odavágóján. A lefújást követően Sztanyiszlav Csercseszov magyarul jelentkezett be az értékelésre.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.07.12.
Módosítva: 2023.07.12.
Sztanyiszlav Csercseszov Bajnokok Ligája M4 Sport KÍ Klaksvík Ferencváros

Nem tudta feltörni a Ferencváros a feröeri KÍ Klaksvík kapuját a labdarúgó Bajnokok Ligája első selejtezőkörében, a magyar rekordbajnok 0-0-s állásról várhatja a június 19-i visszavágót a Groupama Arénában. A lefújást követően Sztanyiszlav Csercseszov értékelt az M4 Sportnak (a videó a linkre kattintva elérhető 0:15-től), ahol az elején magyar tudását is megcsillogtatta.

Sztanyiszlav Csercseszov magyarul kezdte a mérkőzés utáni interjút – Fotó: Török Attila

Az interjú első másodperceiben nem volt tökéletes az összeköttetés a stúdió és Csercseszovék között, az orosz szakember ezután szólt magyarul a mikrofonba: 

Hallunk titeket

– közölte a vezetőedző. „Azt kaptuk, amit vártunk. Egy ilyen pályán, ilyen környezetben hasonló játékot vártunk. Tudtuk, hogy az ellenfél erős a rögzített szituációknál, de ettől függetlenül győzni szerettünk volna és maximálisan próbáltuk felvenni a harcot ilyen körülmények között is.”

További érdekesség, hogy a Ferencváros egy 23 éves sorozatot szakított meg a gól nélküli döntetlenjével. A KÍ Klaksvík ugyanis ezt megelőzően 23 évvel ezelőtt, a Crvena Zvezda elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn nem tudott betalálni hazai pályán, ezt a hosszú sorozatot törte most meg a Fradi, az új igazolás, Ibrahim Cissé biztatóan debütált a védelem tengelyében Samy Mmaee társaként.

Ami a KÍ közelmúltbeli eredményeit illeti, olyan csapatok kapituláltak a feröeri stadionban, mint (részben a koronavírus-fertőzéseknek köszönhetően) a szlovák bajnok Slovan Bratislava, tavaly pedig az elmúlt években a Konferencialiga egyenes kieséses szakaszáig menetelő norvég Bodø/Glimt (3-1-re nyert a KÍ) és a kedden a bolgár bajnok Ludogorec ellen diadalmaskodó koszovói Ballkani (2-1) is vereséget szenvedett a Klaksvík otthonában.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás