Nyári Dia és Tápai Szabina: Már a Balatonon is az atlétikai vb-re készülnek







Megosztás
Szerző: sk
Létrehozva: 2023.07.23.
Módosítva: 2023.07.23.
Tápai Szabina atlétikai vb Nyári Dia Magyarország

Hajóra szálltak, hogy segítsék a Balaton-átúszás indulóit: Nyári Dia és Tápai Szabina az atlétikai világbajnokság képviseletében a vb nyílt vízi frissítőpontjának fedélzetén teljesítettek szolgálatot. A sportos szépségek a balatoni program után a nyár legnagyobb bulijára, az atlétikai vb nyitónapjára is együtt mennek. 

Fotó: FOTO:ZSIGMOND LASZLO



Vasárnap több mint 11 ezren vágtak neki a Balaton-átúszásnak, hogy teljesítsék a tóátúszás 5,2 vagy éppen 2,6 km-es távját. Ahogyan idén az országban rendezett jelentősebb tömegsportesemények majd mindegyikén, úgy a Révfülöpről induló versenyen is ott volt az atlétikai világbajnokság Hősök Tere Szurkolói Klubja, melynek célja a vb-népszerűsítés mellett, hogy kedvezményes jegyvásárlási lehetőséggel díjazza azokat, akik a mozgást és a sportos életmódot választják. 

A 32. Balaton-átúszás különleges alkalom volt a januárban indult és 37 eseményt érintő sorozatban, ez volt ugyanis a Hősök Tere Szurkolói Klub záró eseménye. A vb szárazföldi kitelepüléssel és a nyílt vízen frissítő és pihenőpontként szolgáló hajóval is jelen volt – utóbbi fedélzetén Tápai Szabinával és Nyári Diával, akik aktívan segítették, hogy az itt megpihenő úszók újult erővel folytathassák a táv teljesítését. 

 

Sokadik alkalommal és nagy örömmel veszek részt abban a kezdeményezésben, ami díjazza a sportos életmódot követőket és hozzásegíti őket ahhoz, hogy ott lehessenek augusztusban a Nemzeti Atlétikai Központban nézőként. Számomra a nyár csúcspontja lesz a budapesti atlétikai vb, a nyitónap pedig kihagyhatatlan: életre szóló élmény lesz, ahogyan elindul a 9 napos sportünnep, Magyarország eddigi legnagyobb sporteseménye

– mondta Nyári Dia. 

A vb augusztus 19-i nyitónap programját meglepetés sztárfellépők, a látogatók számára ajándék és rögtön három szuperdöntő teszi emlékezetessé. Aznap kezdi a versenyzést Halász Bence, világbajnoki bronzérmes kalapácsvető, a világbajnokság egyik nagy esélyese is. A Balaton átúszás vb hajóján Diával együtt segédkező Tápai Szabina is ott lesz az atlétikai vb-n, hogy már az első pillanattól kezdve szurkoljon a magyar versenyzőknek.

- Sportolóként tudom, hogy milyen plusz energiát képes adni a hazai közönség támogatása. Másodpercek, centiméterek, dobogós helyezések múlhatnak azon, hogyan és mennyien segítjük a sportolóinkat a lelátóról. Én biztosan ott leszek! – mondta Tápai Szabina.
 

Nyári Dia és Tápai Szabina a Delphia Magyarország hajójáról segítette a Balaton-átúszás résztvevőit.

Elindult az Origo aloldala

Az Origón mostantól külön aloldalon egészen a világbajnokság végéig mindennap olvashatnak az eseménnyel kapcsolatos legfontosabb hírekről. A világbajnoksággal kapcsolatos fontos információk a kérdések-válaszok rovatban találhatóak meg. Itt az olvasók – többek között – választ kapnak arra, kik lehetnek a budapesti világbajnokság legnagyobb sztárjai, de azt is megtudhatják, hogy miként lehet megközelíteni a stadiont.

A mi hőseink rovatban megszólalnak azok a versenyzők, akik a magyarok közül kiemelkedően szerepelhetnek. Egykori magyar világsztár atléták is elmondják gondolataikat a budapesti világbajnoksággal kapcsolatosan.

Az oldal itt érhető el
 

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt, és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfimaraton 27-én reggel 7-kor rajtol.


 

 





 





Ezeket olvastad már?
Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Itt a lista! Ők lehetnek Budapesten az év tesitanárai

Itt a lista! Ők lehetnek Budapesten az év tesitanárai

Gyászba borult a sportvilág: mindössze 20 évesen meghalt a népszerű játékos

Gyászba borult a sportvilág: mindössze 20 évesen meghalt a népszerű játékos

„Gondolkoztam rajta": korábbi játékosa törne borsot a Fradi orra alá

„Gondolkoztam rajta": korábbi játékosa törne borsot a Fradi orra alá

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás