Családalapítást tervezett Szvoboda Bence a halála előtt

Az egész ország gyászolja az elhunyt fiatal versenyzőt.Megosztás
Szerző: K.C.
Létrehozva: 2023.06.24.
Módosítva: 2023.06.25.
Szvoboda Bence családalapítás halál

Mint arról korábban a Metropol beszámolt, 31 éves korában elhunyt Szvoboda Bence motorversenyző. A legendás sportoló még összeomlott tüdővel is versenyzett, és korábban már volt életveszélyes balesete.

Fotó: Móricz István

Mondhatni egy egész ország gyászolja Szvoboda Bencét, akinek a temetésére június 24-én kerül sor a balatonberényi temetőben. A ceremónia nyilvános lesz, így a drukkerek elkísérhetik utolsó útjára a tragikusan fiatalon elhunyt versenyzőt.

A tízszeres magyar bajnok klasszis kilencéves kora óta mindent alárendelt a sportnak, de már élete új fejezetére is egyre többet gondolt. Már a családalapítást tervezte Szvoboda Bence – olvasható a Kékvillogo oldalán. 

A két cseh és egy osztrák bajnoki címet nyerő versenyző egyik legjobb barátja és egyben sajtósa Nagy Norbert azt mondta: olyan oldalát is ismerte Bencének, amit csak nagyon keveseknek mutatott meg. 

„Amikor megismertem, szertelen, szeleburdi srác volt, aki nem ismert lehetetlent. Aztán harminc felett egyre tudatosabbá vált az élet minden területén, legyen szó a sportról, a táplálkozásról, a magánéletről” – árulta el a gyászoló barát. 

„Az elmúlt időszakban több sérülés hátráltatta, volt ideje gondolkodni. Egy-két évig akart még versenyezni, az idei, és ha az jól sikerült volna, a következő szezonban. Úgy tervezte, ezt követően felhagy a profi sporttal, a családalapításra is gondolt. Szerette a gyerekeket, szeretett a négyesztendős unokaöccse és az egyéves unokahúga közelében lenni” – tette hozzá. 

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás