Szívszorító emlék: Szvoboda Bence összeomlott tüdővel is versenyzett

Az elhunyt motoros tíz éve egy csehországi edzésen bukott óriásit, de nem adta fel a harcot.



Megosztás
Szerző: sk
Létrehozva: 2023.06.16.
Szvoboda Bence salakmotorozás Csehország Magyarország

Egy ország gyászolja Szvoboda Bencét, aki vasárnap tragikus balesetet szenvedett egy csehországi versenyen. A motorversenyzőt életveszélyes sérülésekkel a prágai kórházba szállították, a szerdai napon azonban szervezete feladta a küzdelmet. A 31 éves sportoló 10 bajnoki címet nyert Magyarországon, kettőt Csehországban, egyet Ausztriában, és megannyi győzelmet aratott szerte Európában. 

Szvobods Bence
Fotó: Mirkó István

Bence korábban saját videócsatornáján beszélt pályafutása egyik borzalmas élményéről, ami 2013 októberében volt. Akkor szintén Csehországban, a kramolini pályán bukott egy edzésen. Akkora erővel csapódott a földhöz, hogy a bukósisakja szinte kettétört, a kormány szétesett a motoron. Több bordája is eltört, összeesett a fél tüdeje, ő mégis versenyre jelentkezett egy óra múlva, harcolt az összetett viadal első helyéért. Végül harmadik lett, hősies futamáról azonban sokáig beszéltek még a nézők.

- A baleset utáni 20 percre nem is emlékszem, később a kórházban csak segítséggel tudtam lélegezni – mondta akkor Bence, akinek egész pályafutását végigkísérték a balesetek, sérülések. Akkor egy hetet töltött kórházban.

Alig várom, hogy meggyógyuljak és versenyezzek! Soha életemben nem töltöttem ennyi időt a kórházban, nem is szeretnék többet

– mondta Bence.

Fotó: Laszlo Szirtesi

A nutellás palacsinta volt a kedvence

Bence csapata, a HTS Team közösségi oldalán árulta el, hogy Bence nemcsak a motokrosszozást szerette, hanem a nutellás palacsintát is. Édesanyja készítette számára a legfinomabbat.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás