Drámai előzmények, súlyos balesetek kísérték végig Szvoboda Bence életét





Nem tudták megmenteni a prágai kórházban a múlt hét vasárnap súlyos balesetet szenvedő magyar sportoló, Szvoboda Bence életét. A 31 éves korában elhunyt motokrosszversenyzőt az elmúlt években rengeteg sérülés hátráltatta, ő azonban példaértékűen küzdött.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.06.15.
Módosítva: 2023.06.15.
Szvoboda Bence sérülések motokrossz gyász halál

Szvoboda Bence múlt hét vasárnap Csehországban versenyzett, ahol az első futamon elesett a motorjával, a mögötte haladó versenyző pedig nem tudta kikerülni. Életveszélyes sérülésekkel a prágai kórházba szállították, a szerdai napon azonban szervezete feladta a küzdelmet.

Szvobods Bence
Szvoboda Bence (jobbra) sérülései ellenére sem adta fel pályafutását – Fotó: Mirkó István

A 31 éves sportoló 10 bajnoki címet nyert Magyarországon, kettőt Csehországban, egyet Ausztriában, és megannyi győzelmet aratott szerte Európában. Pályafutását azonban sajnálatos módon végigkísérték a sérülések, az elmúlt években több alkalommal is műtétre szorult.

2020 nyarán egy edzésen elesett, aminek következtében eltört a bordája, csípője ödémás lett, és agyrázkódást szenvedett – írja a p1race.hu. Ezt követően kés alá feküdt és megműttette a vállát, így ez a szezon teljesen kiesett számára. 2021 szintén nem kezdődött jól, egy technikai hiba miatt egy márciusi edzésen bukott, ahol két csigolyáját is eltörte. Emiatt hónapokat kellett kihagynia, szeptemberben tért vissza, ám saját elmondása szerint egy banális szituációban elakadt a lába, a térde pedig rossz irányba hajlott, és elszakadt a keresztszalagja, amit műteni kellett, a pályára novemberben tért vissza.

2022 elején bordarepedést és izomgyulladást diagnosztizáltak nála. Márciusban elindult a magyar bajnokság piliscsévi hétvégéjén, ám a csütörtöki napon kifordult a bokája, ráadásul a karjával is akadtak gondok. Júniusban hasonló fájdalmakat érzett, a nagy terhelés miatt ínhüvelygyulladás alakult ki nála, később pedig az alagútszindrómát is megállapították az orvosok.

Szvoboda azonban sohasem adta fel. Az edzéseket továbbra is csinálta, rengeteg versenyt teljesített fájdalmakkal úgy, hogy így is a legjobb helyekért küzdhetett, hozzáállása és mentalitása egészen elképesztő volt. „A magyar motorsport, illetve motokrossz egy kiváló versenyzőt és sportembert veszített el a személyében” – írja a szaklap.


 





 





Ezeket olvastad már?
Csoda és botrány a hokisoknál: itt a végleges döntés a kapitányról

Csoda és botrány a hokisoknál: itt a végleges döntés a kapitányról

Üvöltöttek a fájdalomtól, gyerekeket menekítettek ki a sportcsarnokból

Üvöltöttek a fájdalomtól, gyerekeket menekítettek ki a sportcsarnokból

Csodát tettek, megtudtuk a magyar hokiválogatott öltözői titkait

Csodát tettek, megtudtuk a magyar hokiválogatott öltözői titkait

"Bocsánatot kérünk" - szégyenükben menekültek a szurkolók Újpestről

"Bocsánatot kérünk" - szégyenükben menekültek a szurkolók Újpestről

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás