„Rajtunk csak a győzelem segít" – kőkemény csata vár a Fradira





Alighanem telt ház várja a Vasas–FTC élvonalbeli futballmeccset szombat este az Illovszky-stadionban (19.30 óra, Tv: M4 Sport), ahol az utolsó helyezett angyalföldiek a kiesés ellen, a hazaiak a bajnoki címért küzdenek.



Megosztás
Szerző: szs
Létrehozva: 2023.04.21.
Vasas Fradi Ferencváros

Már két edzőváltáson esett át a Vasas, amely kétségbeesetten küzd a kiesés ellen. Tavaly szeptemberben Kuttor Attilától váltak meg, április 6-án pedig Kondás Elemér edzőnek kellett távoznia a gyenge eredmények miatt, majd április 15-én a piros-kékek idegenben 4-1-es bravúrgyőzelmet arattak Mezőkövesden – már az ideiglenes tréner, Desits Szilárd vezetésével.

Uram János
Fotó: Árvai Károly

A 12., azaz utolsó helyezett angyalföldi csapatnak minden pontra olyan szüksége van, mint egy falat kenyérre. Ezt hangsúlyozta Uram János, a hazaiak kapuvédője, aki télen újabb két évvel hosszabbított szerződést a XIII. kerületiekkel, és őrizheti tovább a Vasas kapuját. 

Ami a Fradit illeti, a bajnoki címvédővel kapcsolatban kellemes januári emlékeket őrzök

 – mondta lapunknak a 192 cm magas Uram. - 

Amikor január 30-án a Groupama Arénában 0-0-t értünk el ellene, elég jól formában védtem. Van az, amikor egy kapus már a bemelegítésnél megérzi, hogy nem lesz baj.

A hórihorgas kapuvédő nem egy ijedős fajta. Amikor azt kérdeztük, a két együttes 170. bajnoki összecsapásán a rettegett FTC-támadók közül Adama Traoré, Ryan Mmaae vagy Nicholas Zachariassen közül kerülhet ki az a csatár, aki a legtöbb bajt okozhatja a Vasasnak, rábólint. Ez valahogy így igaz, de egyáltalán nem érződik a hangján, hogy tartana a 90 perctől.

„Traoréék mellett tovább sorolhatnám a neveket, hiszen a Fradi minden csapatrészében kiválóan felépített kollektíva. Legutóbb a szintén a kiesés elől menekülő Honvéd ellen látványosan kombinált, és nyert 3-0-ra” – tette hozzá.

A Vasas 27 fordulót követően 22 ponttal áll az utolsó, 12. helyen, míg előtte a 11. helyezett Honvéd 28 pontot gyűjtött, az angyalföldieknek értelemszerűen a győzelem lehet a megfelelő szombati eredmény.

„Lehet elemezni a helyzetünket, de rajtunk csak a 3 pont segít. Amíg a matematika mellettünk áll, nem adjuk fel, mindent megteszünk.”

A Ferencváros a Honvéd elleni 3-0-s győzelmével hétmeccses sikertelenségi szériát tudhat maga mögött. A két csapat, a Vasas és a Fradi idei két bajnoki találkozóján egyetlen gól esett, a Ferencváros augusztusban Kristoffer Zachariassen góljával hozta el a három pontot Angyalföldről, míg a Groupama Arénában 0-0-ra végeztek a felek januárban.

 





 





Ezeket olvastad már?
Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Itt a lista! Ők lehetnek Budapesten az év tesitanárai

Itt a lista! Ők lehetnek Budapesten az év tesitanárai

Gyászba borult a sportvilág: mindössze 20 évesen meghalt a népszerű játékos

Gyászba borult a sportvilág: mindössze 20 évesen meghalt a népszerű játékos

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás