„Rajtunk csak a győzelem segít" – kőkemény csata vár a Fradira

Alighanem telt ház várja a Vasas–FTC élvonalbeli futballmeccset szombat este az Illovszky-stadionban (19.30 óra, Tv: M4 Sport), ahol az utolsó helyezett angyalföldiek a kiesés ellen, a hazaiak a bajnoki címért küzdenek.



Megosztás
Szerző: szs
Létrehozva: 2023.04.21.
Vasas Fradi Ferencváros

Már két edzőváltáson esett át a Vasas, amely kétségbeesetten küzd a kiesés ellen. Tavaly szeptemberben Kuttor Attilától váltak meg, április 6-án pedig Kondás Elemér edzőnek kellett távoznia a gyenge eredmények miatt, majd április 15-én a piros-kékek idegenben 4-1-es bravúrgyőzelmet arattak Mezőkövesden – már az ideiglenes tréner, Desits Szilárd vezetésével.

Uram János
Fotó: Árvai Károly

A 12., azaz utolsó helyezett angyalföldi csapatnak minden pontra olyan szüksége van, mint egy falat kenyérre. Ezt hangsúlyozta Uram János, a hazaiak kapuvédője, aki télen újabb két évvel hosszabbított szerződést a XIII. kerületiekkel, és őrizheti tovább a Vasas kapuját. 

Ami a Fradit illeti, a bajnoki címvédővel kapcsolatban kellemes januári emlékeket őrzök

 – mondta lapunknak a 192 cm magas Uram. - 

Amikor január 30-án a Groupama Arénában 0-0-t értünk el ellene, elég jól formában védtem. Van az, amikor egy kapus már a bemelegítésnél megérzi, hogy nem lesz baj.

A hórihorgas kapuvédő nem egy ijedős fajta. Amikor azt kérdeztük, a két együttes 170. bajnoki összecsapásán a rettegett FTC-támadók közül Adama Traoré, Ryan Mmaae vagy Nicholas Zachariassen közül kerülhet ki az a csatár, aki a legtöbb bajt okozhatja a Vasasnak, rábólint. Ez valahogy így igaz, de egyáltalán nem érződik a hangján, hogy tartana a 90 perctől.

„Traoréék mellett tovább sorolhatnám a neveket, hiszen a Fradi minden csapatrészében kiválóan felépített kollektíva. Legutóbb a szintén a kiesés elől menekülő Honvéd ellen látványosan kombinált, és nyert 3-0-ra” – tette hozzá.

A Vasas 27 fordulót követően 22 ponttal áll az utolsó, 12. helyen, míg előtte a 11. helyezett Honvéd 28 pontot gyűjtött, az angyalföldieknek értelemszerűen a győzelem lehet a megfelelő szombati eredmény.

„Lehet elemezni a helyzetünket, de rajtunk csak a 3 pont segít. Amíg a matematika mellettünk áll, nem adjuk fel, mindent megteszünk.”

A Ferencváros a Honvéd elleni 3-0-s győzelmével hétmeccses sikertelenségi szériát tudhat maga mögött. A két csapat, a Vasas és a Fradi idei két bajnoki találkozóján egyetlen gól esett, a Ferencváros augusztusban Kristoffer Zachariassen góljával hozta el a három pontot Angyalföldről, míg a Groupama Arénában 0-0-ra végeztek a felek januárban.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás