Egy kis zöldség, gyümölcs, sajt és pár darab felvágott. Normál hidegtálas étkezés alapanyagai, mégis most a „girl dinner” trend ételei. De mit is jelent ez?
Ez az étkezési trend, módszer igazából teljesen normális. Abból indult ki, hogy fiatal lányok, nők elkezdték megosztani, mit is dobnak össze vacsorára ebben a rohanó világban. Ez valójában egy egészséges, hidegtálas vacsora alap.
De mitől lett ez trend? Igazából nem azért, hogy mit raknak oda az asztalra a lányok, hanem azért, mert ez inkább egy olyan új irányzat, ami ismét az egészséges étkezésre hívja fel a figyelmet. Dr. Farkas Kitti közölte, hogy a magyar lakosságra a rost- és fehérjementes étkezés a jellemző, sajnos. Azt, hogy ezt javítani lehessen, ahhoz egy ilyen tál igazából minőségi szénhidrátokból, sok zöldségből, fehérjéből kellene álljon.
Ahogy nézegettem ezeket a »girl dinner« ételeket, akkor láttam, hogy ezeket el lehet készíteni egészségtelenül is. Csak a kréker, pattogatott kukorica, stb. De nem egy ilyen tál kellene elsődlegesen a cél legyen
– figyelmeztetett dr. Farkas Kitti.
A lényeg a rosttartalom. De hogy mit együnk, ha jól akarunk aludni? Nincs rá igazi válasz. Ami fontos: alvás előtt három órával ne étkezzünk már, és kerüljük a zsíros ételeket.
A „girl dinner” trend tehát igazából az egészséges vacsorára, egészséges életmódra hívja fel a figyelmet, ezért lehet ez egy követendő irányvonal a jövőre nézve.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre