Cellar Garden: ahol a leket és a testet is táplálják.
Az egykori Budafoki Borkatakomba pincerendszerében, a XIX. századi klasszicista épületegyüttesben nyitotta meg kapuit a Cellar Garden, amely kifejezetten családi ünnepek vendéglátóhelyeként működik.
Íme, Sipos István Chef szuvidált kacsamellje videón
A pincerendszer egyik ágából pedig kialakították Budapest első magánkézben lévő befogadó ökumenikus kápolnáját, hogy a jeles eseményekhez a lelki táplálékot is biztosítsák.
A Cellar-kápolna átadóján volt lehetőség az itteni gasztronómiai kínálatba is belekóstolni. Az agapéról maga Sipos István tulajdonos Chef gondoskodott, aki feleségével, Sipos-Dávid Orsolyával üzemelteti a megújult vendéglátóegységet.
A parádés felhozatalban volt kacsamell és lazackülönlegesség, paradicsomos zöldsaláta bufalával, mesés fogadófalatkák a kecskesajtos kreációtól a fürjtojás kompozícióig.
Közte hűsítő gyümölcs-limodádék és jeges italok, valamint az elmaradhatatlan habos kávé. A desszert-felhozatal sem maradt alul a gazdag gasztroválasztékban: vaníliakrémmel töltött mini kürtöskalács és gyümölcsös, illetve karamellás panna cotta édesítette a megnyitót. Mindehhez stílusos terítés és családias hangulatot biztosító miliő társult.
Erről a helyszínről, a Cellar Gardenből hoztuk el olvasóinknak a villás előétel receptjét, amely nem csak látványával nyűgözte le a vendégeket, de kiváló ízharmóniája miatt is elnyerte tetszésünket. Remek vendégváró otthonra is!
Mini sárgadinnye
(Pármai) sonkaszeletek
Ruccola levelek
villák
1 magas falú üvegtál sóval töltve
A sonkaszeletekbe ruccolát töltünk, feltekerjük, ráhúzzuk a villa fogaira, majd a végére belebökjük a mini gömformázóval kivájt sárgadinnyegolyócskát. A villákat egymás mellé a nyelével a sóval teli tálba szúrjuk.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre