A XIX. századi borospincében lelki táplálékot is kínálnak a vendégnek

Cellar Garden: ahol a leket és a testet is táplálják.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2024.08.31.
Cellar Garden sárgadinnye miliő pármai villás előétel

Az egykori Budafoki Borkatakomba pincerendszerében, a XIX. századi klasszicista épületegyüttesben nyitotta meg kapuit a Cellar Garden, amely kifejezetten családi ünnepek vendéglátóhelyeként működik. 

Íme, Sipos István Chef szuvidált kacsamellje videón

A pincerendszer egyik ágából pedig kialakították Budapest első magánkézben lévő befogadó ökumenikus kápolnáját, hogy a jeles eseményekhez a lelki táplálékot is biztosítsák.

A kápolnabeli áldás után jöhetnek a finom földi falatok! (Fotó: Fodor Erika)

A Cellar-kápolna átadóján volt lehetőség az itteni gasztronómiai kínálatba is belekóstolni. Az agapéról maga Sipos István tulajdonos Chef gondoskodott, aki feleségével, Sipos-Dávid Orsolyával üzemelteti a megújult vendéglátóegységet. 

Előétel falatok (Fotó: Fodor Erika)

A parádés felhozatalban volt kacsamell és lazackülönlegesség, paradicsomos zöldsaláta bufalával, mesés fogadófalatkák a kecskesajtos kreációtól a fürjtojás kompozícióig. 

Vaníliakrémes minikürtöskalács (Fotó: Fodor Erika)

Közte hűsítő gyümölcs-limodádék és jeges italok, valamint az elmaradhatatlan habos kávé. A desszert-felhozatal sem maradt alul a gazdag gasztroválasztékban: vaníliakrémmel töltött mini kürtöskalács és gyümölcsös, illetve karamellás panna cotta édesítette a megnyitót. Mindehhez stílusos terítés és családias hangulatot biztosító miliő társult.

Friss saláta (Fotó: Fodor Erika)

Erről a helyszínről, a Cellar Gardenből hoztuk el olvasóinknak a villás előétel receptjét, amely nem csak látványával nyűgözte le a vendégeket, de kiváló ízharmóniája miatt is elnyerte tetszésünket. Remek vendégváró otthonra is!

Lazac spárgával (Fotó: Fodor Erika)

Villás sonka-sárgadinnye falat

Hozzávaló

Mini sárgadinnye

(Pármai) sonkaszeletek

Ruccola levelek

villák

1 magas falú üvegtál sóval töltve

Villás előétel falatka (Fotó: Fodor Erika)

Elkészítés

A sonkaszeletekbe ruccolát töltünk, feltekerjük, ráhúzzuk a villa fogaira, majd a végére belebökjük a mini gömformázóval kivájt sárgadinnyegolyócskát. A villákat egymás mellé a nyelével a sóval teli tálba szúrjuk.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás