Sonkatekercs: gyors és fincsi, próbáld ki, ha jót akarsz! Csak egy kis keverés, töltés, tekerés, és kész!
A nagy melegek idején akár ebédre is jólesik valami hideg ínyenc falat. Ilyen a töltött sonkatekercs is – nem kell hozzá tűzhely, és akár a munkahelyi ebédszünetben a kis teakonyhában is összedobható hozott alapanyagból! Ráadásul paradicsommal egészen mennyei!
A túrót a tejföllel, sóval, őrölt köménnyel homogén állagúra kikeverjük, beledarálva vagy reszelve a fokhagymát, amennyiben teszünk bele. Az avokádót felezzük, kiszedjük a magot, és kanál segítségével a bőréből egyben kiemeljük a félbevágott darabokat.
Ezeket szeleteljük-hasáboljuk úgy, hogy minden szelet sonkába jusson egy. A sonkákat egyesével megtöltjük, egyenletesen szétterítve a túrókrémet. A sonkaszelet közepére egy szelet vagy hasáb avokádót teszünk, és felcsavarjuk. A tekercseket egymás mellé, egymásra helyezzük, és mellé, illetve köré rendezzük a koktélparadicsomot. Késsel-villával karikázva falatozzuk – kenyérrel vagy anélkül.
A kimaradt avokádódarabokat héjatlan paradicsommal összenyomkodjuk egy villával, sózzuk, és mártásként tálalhatjuk a tekercsek mellé, a falatok mártogatásához.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre